В МРРБ е настъпил тотален хаос, тотална безпътица и тотално

...
В МРРБ е настъпил тотален хаос, тотална безпътица и тотално
Коментари Харесай

От ГЕРБ питат Строи ли се АМ Хемус? и отговарят: Не, нищо не се строи...

В Министерство на регионалното развитие е настъпил цялостен безпорядък, тотална обърканост и тотално изтощение да се ръководи целия административен развой на управителните структури на министерството. Това съобщи някогашният районен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Петя Аврамова на трибунка в Народно събрание в отговор на брифинга на служебния министър Виолета Комитова. По-рано през днешния ден бе оповестено, че в два сектора на Автомагистрала " Хемус " се строи нелегално, а 10-те ремонтирани язовирни стени нямат позволение за градеж.

Една държавна конструкция, подчинена на Министерство на регионалното развитие - ДНСК е направила инспекция и е хванала друга държавна конструкция в нерегламентирани строителни действия - подобен е извод прави Аврамова за оповестеното от ДНСК.

Петя Аврамова изброи какво съгласно нея е направено от служебния министър: смени АПИ, изчегърта новия УС на АПИ, само че по неотложност трябвало да го върне, с цел да разпише най-малко заплатите на чиновниците. Освен това, по думите на Аврамова, районният министър изчегъртала целият управителен състав на " Автомагистрали ", а за ВиК холдинга тишина.

Това, което интересува Аврамова е строи ли се автомагистрала " Хемус " със същите темпове, с които се строяла автомагистралата преди 4 месеца и единствено си отговори: " Не ". Строят ли се в останалите огромни планове, които касаят Северна и Северозападна България, запита още Аврамова, само че остави въпроса отворен.

Тя прикани в Министерство на регионалното развитие и идващия длъжностен кабинет районната политика да бъде водеща и да бъдат назначени хора, които могат да ръководят както административно, по този начин и политически процеса. Регионалната политика от 4 месеца не е водеща, посочи Аврамова.

Бившият районен и зам.-регионален министър Николай Ненков съобщи, че за 4 месеца служебното държавно управление симулира някакъв тип активност - да стопира, да чегъртва и да обрича милиони български жители. " Фактите са такива, че Министерство на регионалното развитие се ръководи сега от Виолета Комитова, която си няма хал хабер от устройствени процедури и по какъв начин се извършва голям инфраструктурен план. Потърпевши ще бъдат българските жители и строителния отрасъл ", предизвести Нанков.

Стотици служащи от строителния бранш са сложени в обстановка или да останат без работа, или месеци без заплати, тъй като Министерство на регионалното развитие се ръководи от некомпетентни хора, подлага на критика Николай Нанков. Той подсети, че държавните управления на ГЕРБ са обезпечили финансиране и планова подготвеност за " Хемус ", регламентирана в Закон за обществените поръчки. Ако не престават по този начин, ще има дълготрайни последствия, предизвести Нанков.

От своя страна някогашният стопански министър в кабинета " Борисов-3 " Лъчезар Борисов разяснява тематиката с язовирите. " В момента се следи една експоненциална крива на геометрична градация на повишаване на изричане на лъжи. От друга страна се следило една математическа функционалност, която клони към 0 за свършената работа ", проучва Борисов.

За последните 4 месеца какво се свърши, запита Лъчезар Борисов служебното държавно управление.

По отношение за ремонта на язовирите Лъчезар Борисов посочи, че всички те са избрани от държавните органи на база на закона и са класифицирани като спешни и застрашаващи живота и здравето на хората. Всички действия по тези язовири и язовирни стени са реализирани по Закона за устройство на територията.

Затова Лъчезар Борисов чака работата да продължи, а не да бъдат спирани инфраструктурни обекти. " А не какво в една математическа функционалност - когато аргументът Х е 0, то действително остава свършената работа досега, а оттук насетне всичко е нула и клони към нула ", сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР