В мрежата всеки ден се появяват нови чудодейни диети, с

...
В мрежата всеки ден се появяват нови чудодейни диети, с
Коментари Харесай

Експерти разкриха кои са най-ефикасните и най-безсмислените диети

В мрежата всеки ден се появяват нови чудодейни диети, с които човек може бързо да отслабне. Но дали оказват помощ? Отговорът на този и други значими за хората с наднормено тегло въпроси потърси екипът на предаването „ В добра форма ” на „ Дойче веле ”.

Експерти изготвят специфична пирамида, която демонстрира по какъв начин би трябвало да бъде формирано храненето. Основата се образува от питиета без захар. Следва растителната храна; зеленчуци, плодове и зърнени артикули. Рибата, месото и млечните артикули е добре да се употребяват в умерени количества. Маслата и мазнините също би трябвало да се употребяват спестовно, а сладкото и алкохолът – за редки угощения.

При съблюдаване на бърза диета всички тези храни се понижават фрапантно и би трябвало или да ядете доста малко, или пък едно и също всеки ден. Данни за това дали късите диети оказват помощ за намаляване няма, защото множеството хора съвсем неотложно се връщат към предходния си режим на хранене, споделя изтъкнатият американски диетолог Тереса Фунг. При тези, които въпреки всичко съумяват да отслабнат бързо, резултатът е временен.

По-дългосрочните концепции включват съблюдаване на диети с по-ниско наличие на мазнини или въглехидрати.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР