В Москва на част от задържаните на митинга срещу мобилизацията,

...
В Москва на част от задържаните на митинга срещу мобилизацията,
Коментари Харесай

Връчиха призовки за военна служба на задържани на протестите в Москва СНИМКИ

В Москва на част от арестуваните на митинга против мобилизацията, който се организира на 21 септември, бяха връчени призовки за военна регистрация и набор в полицейските ръководства. За това описаха задържаните пред правозащитния план " ОВД-Инфо ".

Членът на партията " Яблоко " Кирил Гончаров разгласява призовка, която е връчена на арестуван в полицейското ръководство в Можайския регион.

Съпругата на един от арестуваните в отдела на вътрешните работи в региона на Соколиная гора каза пред Mediazona, че военният комисар персонално е връчил призовката на брачна половинка й и това е снимано на видео. На записа, съгласно нея, му споделили, че няма по какъв начин да не одобри призовката, защото е жител на Руската федерация и е задължен да се яви на следващия ден във военния комисариат.

Поне един от арестуваните, оповестяват правозащитници, е бил застрашен с наказателно дело поради отхвърли си да подпише призовката.

Във Воронеж, в полицейското ръководство, няколко арестувани участници в антивоенни митинги получиха призовки във военната работа за регистрация и регистриране за 23 септември. 

Вчера на митинги против оповестената от Владимир Путин готовност, които се организираха в 38 съветски града, бяха арестувани над 1400 души. Повечето от арестуваните са били в Санкт Петербург и Москва. В тези градове полицията действаше изключително жестоко. Протестиращите бяха бити с палки и принудени да коленичат. Сред арестуваните има и потърпевши.

Московската прокуратура заплаши онези, които приканват за митинги, както и участниците с административни или наказателни санкции, " в това число под формата на отнемане от независимост до 15 години ".

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР