В Москва екип от български художници и дизайнери - Илектрик.ми,

...
В Москва екип от български художници и дизайнери - Илектрик.ми,
Коментари Харесай

Български екип спечели второ място на московския фестивал Кръг от светлина

В Москва екип от български художници и дизайнери - " Илектрик.ми ", завоюва второ място на състезанието за образно изкуство в границите на влиятелния фестивал " Кръг от светлина ". Уникалното светлинно шоу преобразява съветската столица от няколко дни и приключва довечера. Фестивалът е приет за един от трите най-големи в света и към този момент има два международни върха - за най-голяма видео проекция и за най-голяма мощ на светлинния поток.

Огън, вода, въздух и земя. Магията и силата на четирите стихии бушуват на фестивала " Кръг от светлина ", проведен от московското кметство. Олимпийският гребен канал за час и половина се трансформира в сцена върху вода със комплицирана структура за 3Д видеомапинг, 160 пиротехнически и лазерни установки. Върху повърхност от 4000 кв. м са инсталирани са 300 фонтана.

Фестивалът " Кръг от светлина " се провежда в съветската столица към този момент за осми път. Седем площадки в града са превърнати в светлинни приказни подиуми в продължение на 5 дни. Събитието е запазена марка в културната стратегия на съветската столица.
Николай Гуляев, министър на спорта в държавното управление на Москва: Тази година чакаме към 5 милиона посетители за петте дни на фестивала. Миналата година бяха 4 милиона, от които 100 000 чужденци. Задачата ни е да създадем огромно количество туристически артикули, тъй че когато човек дойде в Москва да има какво да види, да има какво да прави и да му бъде оптимално комфортно.Евгений Долгов, московчанин: Винаги има нещо ново. Сега светлинното шоу беше неповторимо, 3Д проекциите бяха доста идейни.
На фестивала се показват екипи от 36 страни. " Кръг от светлина " ще бъде закрит довечера с шоу на японски пиротехници.
 Светлинна приказка в Москва - фестивалът Светлинна приказка в Москва - фестивалът "Кръг от светлина "
Два нови международни върха на Гинес - за най-голяма видеопроекция върху вода и за максимален брой пиротехнически установки, се надяват да реализират в Мо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР