В Москва е завършено изграждането на един от най-големите руски

...
В Москва е завършено изграждането на един от най-големите руски
Коментари Харесай

В Москва завърши изграждането на един от най-големите руски центрове за данни

В Москва е приключено построяването на един от най-големите съветски центрове за обработка на данни „ Москва-2 “, написа ТАСС, като се базира на отчет на ръководителя на Мосгосстройнадзор.

„ След откриването си „ Москва-2″ ще се трансформира в първия в страната търговски център за обработка на данни, сертифициран според Tier IV – най-високото равнище на интернационалния промишлен стандарт за надеждност и резистентност на неточности. В него ще се обитава сървърно и мрежово съоръжение за обработка, предпазване и предаване на огромни масиви от дaнни, като се употребяват най-новите технологии за отбрана на информацията от физически и виртуални закани. “

съобщава пресслужбата на комитета

Центърът за данни „ Москва-2 “ ще бъде и първото оборудване в мрежата на „ Росатом “ с такова високо равнище на надеждност, съобщи основният изпълнителен шеф на „ Атомдата-Център “, поделение на държавната корпорация „ Росенергоатом “, която купи обекта за съвсем 24 милиарда рубли.

Центърът за данни „ Москва-2 “ е ситуиран в Южния административен регион на Москва на територия от над 20 000 квадратни метра. Центърът за данни е планиран за 3640 стелажа и разполага с 4 машинни зали с по 910 стелажа. Общата присъединена мощ е 36 MW (5 kW на стелаж).

За изстудяване на залите се употребява разпределена хидравлична система, основана на въздушни охладители и чилъри. Използва се скица за изстудяване на стелажи с изолиран парещ кулоар. За всяка машинна зала има 32 въздушни охладителя: 28 в употреба и 4 в запас. Непрекъснатата работа на центъра за данни се подсигурява от самостоятелна система за електрозахранване, включваща 16 дизелови елемента с мощ над 2,500 kW всеки. Има и административна зона с офиси и заседателни зали. Към центъра за данни са построени две оптични трасета с разнообразни направления.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР