В Москва доволно потриваха ръце, когато Хамас брутално атакува Израел,

...
В Москва доволно потриваха ръце, когато Хамас брутално атакува Израел,
Коментари Харесай

Цената на петрола отново падна под 80 долара

В Москва предостатъчно потриваха ръце, когато " Хамас " брутално нападна Израел, а нападнатата страна отвърна на удара. Такива събития в подобен регион нормално изстрелват котировките на петрола до огромни върхове. И повишаването се случи, единствено че не за дълго - и това несъмнено е разочароващо за управляващите в Кремъл, които доста разчитат износът на петрол да цялостни пробития от колосалните разноски за експанзията в Украйна съветски бюджет.
В момента цените на нефта са спаднали до към равнищата от юли. Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е определящ за цените за Европа, слязоха малко под 80 $ за барел в последните дни. Котировките на американския лек недопечен нефт са още по-ниски - към 75-76 $.
Всичко това се случва, в случай че членките на ОПЕК +, включително Саудитска Арабия, взеха решение да " дадат рамо " на повишаването, като идващ курс към свити добиви и експорт на петрол. Факт е, че към края на септември цените бяха стигнали 97 $ за барел.  
На какво се дължи непредвидената наклонност, в случай че значително специалисти предвидиха за дълго стойности над 90 и даже над 100 $ за барел? От една страна паниките за евентуални проблеми с доставките от Близкия изток понижиха, а в това време се ускоряват сигналите, че търсенето на нефт в Съединени американски щати и изключително в Китай ще е под предстоящото.
По информация от Американския петролен институт запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са се нараснали с 11.9 милиона барела през седмицата до 3 ноември, което, в случай че се удостовери, ще е най-голямото нарастване от февруари насам. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР