В момента звездата на Сигнал“ получава по 350 лева месечно,

...
В момента звездата на Сигнал“ получава по 350 лева месечно,
Коментари Харесай

Държавата се гаври с Данчо Караджов, ще го остави без пукната пара

В момента звездата на „ Сигнал “ получава по 350 лв. месечно, които му бяха присъдени от Министерството на културата като наградна пенсия за музикалните му триумфи

След 6 месеца живата легенда на рока Данчо Караджов ще се окаже без пукната стотинка пенсия. В момента звездата на „ Сигнал “ получава по 350 лв. месечно, които му бяха присъдени от Министерството на културата като наградна пенсия за музикалните му триумфи. Премията обаче е краткотрайна и изтича през януари 2024 година Когато бъде спряна, Караджов ще се окаже пенсионер без пенсия, защото такава за стаж въобще не е получавал заради проблеми с документите, каквито имат съвсем всички ветерани на естрадата. Парите, които взема сега, отново са по-ниски от минималната за страната пенсия, която е към този момент 523 лв., написа вестник Ретро.

„ Не съм оптимист. Живеем в такава страна, че държавно управление е мръсна дума. Независимо кой е министър-председател, единствено празни обещания. Преживял съм доста министри. Не се и надявам на пенсия. Според мен или би трябвало да ги провиснал тези пари за заслуги за непрекъснато, или да не ги дават. Какво е това за някакъв период? Културата е на най-заден проект в публичния ни живот, тъй че не се надявам на нищо от страната ни. Работейки толкоз години, по някакъв метод съм съумял да заделя едни средства, които ми оказват помощ да пребивавам добре “, сподели артистът.
Неотдавна Караджов се оплака, че в действителност въпросните 350 лв. не му стигали да си покрие единствено разноските за медикаменти, които си купувал. Изпълнителят на „ Да те копнея “ не можел да проумее по какъв начин пенсионерите, които нямат странични приходи като него, съумяват с мизерната сума да си заплащат сметките, да имат какво да сложат на трапезата и да им стигат парите и за извънредно скъпите лекарства.

„ Имам диабет от 2008 година – това е ужасно подла болест, несъмнено ще го имам до края на живота си. Това не ме тормози, пия си хапчетата. Ям сладко, всичко си похапвам и нямам проблеми. От тези хора съм, които гледат да са над нещата, с цел да не си повярват, че са заболели. Защото, в случай че това стане, в действителност ще се тръшна “, разяснява 71-годишният артист.

От Национален осигурителен институт „ ощетили “ Караджов не неоснователно. Преди години към него се завихри скандал поради систематичния му пропуск да си заплаща здравните осигуровки. Той беше натрупал огромни отговорности и беше прескачал вноските в продължение на дълги месеци. Негови сътрудници от музикалната колегия подозират, че може и с пенсионните осигуровки да е работил по този начин и по тази причина да не е могъл да вземе постоянна пенсия, когато навършил нужната възраст.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР