В момента виждаме резултатите от ускореното покачване на лихвените проценти

...
В момента виждаме резултатите от ускореното покачване на лихвените проценти
Коментари Харесай

Има огромен ръст на търсенето на кредити

В момента виждаме резултатите от ускореното повишаване на лихвените проценти преди година и половина – забавянето на стопанската система и потреблението. Това сподели основният капиталов съветник от " ЕЛАНА Трейдинг “ Цветослав Цачев в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Ефектите от повишението на лихвите се трансферират от ден на ден върху стопанската система, а рухването на цената на петрола се случва главно под знака на терзанията за икономическия напредък, изясни той.  

Положително е, че все още пазарите на дългови принадлежности и корпоративен дълг са в положително положение. " Всеки бизнес, който желае да вземе пари, съумява да откри. Виждаме голям растеж на търсенето на заеми. Това е положително за стопанската система, тъй като демонстрира, че има пари, които да кредитират стопанската система. Много на ниска цена е да се взимат пари от огромните компании, когато имат потребност. Това за мен е доста положителен знак, тъй като не натоварва с ненужно високи лихвени проценти фирмите, които желаят да емитират дългови бумаги “, изясни Цачев.  

В идващите шест месеца той чака стопанската система да търпи отрицателни резултати, само че в дълготраен проект е оптимист. Инвестиционната среда сега съгласно него е позитивна както за рисковите принадлежности, като акции, по този начин и за облигационния пазар.  

Той разяснява и дълго чаканите регулаторни промени на криптопазара в Съединени американски щати, допускащи биткойн на борсово търгувани фондове. " Това разрешава на всеки вложител доста елементарно да купува биткойни и отваря опция от ден на ден хора да търгуват с криптовалута. Преди се използваха профилирани тържища, на които се прехвърляха средства, а в този момент всеки, който има сметка при брокер или в банка, може да си купи тези принадлежности. Тези биткойни, които са благосъстоятелност на фонда, към този момент се държат в специфични депозитари, както всички останали финансови принадлежности, т.е. в оптималната степен на сигурност и бистрота “, изясни капиталовият съветник. 

Големите институционални вложители, като пенсионните фондове да вземем за пример, също могат да търгуват с биткойни.  

Очакванията му са тези борсово търгувани фондове в идващите месеци да бъдат налични и за европейски вложители.  

Цветослав Цачев означи, че от ден на ден капиталови експерти предлагат в портфейла да участват от 1 до 3% цифрови вложения. " Това демонстрира доста огромното пространство, което следва пред биткойна. Но този развой няма да се случи толкоз бързо, колкото чакат огромна част от пазарните наблюдаващи. Биткойн е забавен там, където има съществени проблеми с придвижването на парите, с заплащанията, с инфлацията. Тези фактори не стоят на дневен ред в огромните капиталови пазари, каквито са Съединени американски щати и Европа “, разяснява специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР