В момента, в който се формират официално комисиите в СОС

...
В момента, в който се формират официално комисиите в СОС
Коментари Харесай

Борис Бонев : Когато се оформят комисиите в СОС, почваме с бюджета

В момента, в който се образуват публично комисиите в СОС със законно определени ръководители, бюджетът на София би трябвало да стартира да се гледа. Това сподели пред БНР общинският консултант от ПП-ДБ-СС Борис Бонев, водач на " Спаси София ".

" Три месеца от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, " Синя София " и " Възраждане " твърдяха, че би трябвало да има проверка на ръководството на ГЕРБ, че те са най-големият зложелател и че не може да продължи моделът на предходното ръководство. Всички споделяха, че са срещу модела " ГЕРБ " и ще се борят да няма сглобка в София. Но какво се случи най-после? Те се оказаха в сглобката, избирайки и настанявайки хора на ГЕРБ на най-важните комисии в Общинския съвет, откъдето минават и парите на софиянци, и решенията за общинската стопанска система ", изясни Бонев.

По мотив на обвинявания, че в СОС ПП-ДБ-СС са в сглобка с " Възраждане ", защото и двете групи общински съветници са напуснали съвещанието, на което са били разпределени комисиите, той посочи, че когато групата на ПП-ДБ-СС е напуснала залата, от " Възраждане към момента са били в залата.

" Сглобката, която се получи в СОС е индикация за нещо доста по-опасно, което ще пристигна скоро, това са състезания, в които поради новото болшинство ще бъдат назначени на управителни длъжности още веднъж хора, доближени до бившето управление на столицата "

Борис Бонев отговори и на обвиняванията, че общинските съветници от ПП-ДБ-СС са спирали тока по време на вечерното съвещание на СОС, като изясни, че има таймер, който автоматизирано гаси осветлението в постройката в 21 ч. през зимата и в 22 ч. през лятото, и това е било въведено като механизъм по времето, когато Георги Георгиев от ГЕРБ е бил ръководител на СОС:

" Той в този момент е индивидът, който пръв стартира да ни упреква, че сме гасили тока. Това е образец по какъв начин от нещо толкоз обикновено и битова, съперниците ни от ГЕРБ се пробват да създадат операция, с цел да ни обвинят, че вършим нещо неверно или крием някаква информация, или че вършим нещо на мрачно. Истината е, че те се договориха на мрачно ".

По думите на Бонев по време на предварителни договаряния е имало реализирана договореност Българска социалистическа партия да имат ръководители на комисиите по превоза и опазване на здравето, а ГЕРБ да получат комисиите по стопанска система и обучение:

" Да се твърди, че ние сме желаяме всичко и те са ни санкционирали е несериозно. Те са остарели кучета в занаята. Аз видях версията на отчета, който Карлос Контрера внесе след началото на съвещанието, в нарушаване, което е една от аргументите регионалният шеф да върне решението, странното систематизиране в този отчет аз го видях на компютъра на Прошко Прошков 5 часа по-рано ".

Борис Бонев беше безапелационен, че става дума за предварителна сделка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Синя София ":

" Въпросът е какво получиха всички те, с цел да се сдружат.... Дължат пояснение за какво станаха част от модела " ГЕРБ ".

Надявам се общественият напън против извратената сглобка в СОС да е довел до омекване и размишляване в тези партии преди преразглеждането на избора на комисиите, сподели водачът на " Спаси София ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР