В момента в Китай са регистрирани 486 производителя на електромобили,

...
В момента в Китай са регистрирани 486 производителя на електромобили,
Коментари Харесай

Китай се опитва да ограничи стартъпите за електрически автомобили

В момента в Китай са регистрирани 486 производителя на електрически автомобили, като броят им се е нараснал три пъти за последните две години. За да избегне спукването на балона в промишлеността, държавното управление обмисля въвеждането на ограничения за производителите на електрически автомобили, написа Bloomberg.

Мерките

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Пекин възнамерява завишаване на изискванията за влизане на пазара на електрически автомобили, както и увеличение на поддръжката за тези по-малко на брой, само че по-конкурентоспособни играчи. Китай планува да ограничи " изнасянето " на производството на коли за започващите компании. Така държавното управление желае да избегне спукването на балона на пазара, който е набрал 18 милиарда $ от 2011 година насам.

Новите правила ще допълват регламентите, които влязоха в действие този месец и разрешават на фирмите, които " се оправят ", да изнасят производствата си към настоящи автомобилни производители. Към сегашния миг обаче разпоредбите не разпознават кои тъкмо са фирмите, които " се оправят ".

По последна информация производителите на електрически транспортни средства, които желаят да употребяват индустриалния потенциал на други компании, би трябвало да имат вложения в научноизследвателска и развойна активност в Китай за най-малко 4 милиарда юана (580 млн. долара) през последните три години, световни продажби на минимум 15 хиляди транспортни средства през последните две години и капитал най-малко 1 милиарда юана.

Регламентите към момента подлежат на промени съгласно хора, осведомени с въпроса. Министерството на индустрията и осведомителните технологии, което дава отговор за правенето на новите правила, съобщи, че те към момента се преразглеждат. Като последваща стъпка министерството ще направи публично разискване.

Новите правила също по този начин изискват договорите за произвеждане да се подписват за минимум три години с произвеждане от минимум 50 хиляди транспортни средства на година. На започващите компании ще бъде разрешено да подписват съглашения за произвеждане с не повече от два автомобилопроизводителя.

След новините акциите на някои от наложените на пазара производители на електрически автомобили означиха растеж - става дума за най-големия производител на електрически коли в страната BAIC Motor, на Geely и на водещия стартъп за китайски електрически автомобили NIO.

Изнесено произвеждане

Изнасянето на производството е бърз метод за започващите компании да показват своите модели, до момента в който към момента възнамеряват градежа на личните си фабрики, които могат да костват стотици милиони долари.

NIO, която постоянно е възприемана като главния китайски съперник на Tesla, си партнира с Anhui Jianghuai за сглобяването на колите си, до момента в който възнамерява основаването на лична индустриална база в Пекин. Компанията стартира да приема доставки в края на 2017 година и към края на април е продала над 16 хиляди автомобила.

Производителят на електрически джипове и SUV-та Xpeng Motors, който е подкрепян от ритейл колоса Alibaba и тайванската компания за електроника Foxconn, е трансферирал производството си към фабрика на Haima Automobile Group, до момента в който нейната лична се строи. От началото на доставките през декември Xpeng Motors е продала 4700 автомобила.

Голяма част от започващите компании за електрически транспортни средства в Китай към момента не са изкарали на пазара първия си търговски артикул. Общите продажби в страната, която е най-големият пазар на електрически автомобили в света, доближиха един милион броя за пръв път предходната година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР