В момента, в България има няколко основни сектора, които се

...
В момента, в България има няколко основни сектора, които се
Коментари Харесай

Дигиталният маркетинг има решение за всеки проблем в бизнеса

В момента, в България има няколко съществени бранша, които се развиват с бързи темпове и тъкмо затова имат потребност от способени маркетингови услуги, казва  Николай Стоянов, създател на организацията за цифров маркетинг Influence Vibes.

- Маркетингът е от значително значение за всеки бизнес, само че никой не е по-гладен за добър маркетинг от започващите компании. Как се трансформира съгласно вашите наблюдения отношението на дребните прохождащи компании към вложенията в качествени маркетингови услуги?  

- През последните години виждаме, че все по-силно се усеща търсенето на качествени маркетингови услуги, изключително в страни от източна Европа, в това число България. Доста от започващи компании в България споделят, че дълго време не са получавали нужното качество на услуги, което са търсили. Не са малко случаите, в които организации, профилирани в цифров маркетинг, харчат оптимални бюджети без да отделят време върху резултатите на своите клиенти и усъвършенстването им. В този смисъл клиентите в действителност задават стандарта и търсят все по-качествени маркетингови услуги.

- Можете ли да посочите пет наложителни маркетингови метода, на които един започващ бизнес би трябвало да заложи, с цел да се открои измежду съперниците и да пораства?

- Има най- разнообразни подходи, само че кой от тях ще се приложи, зависи значително от вида на дадения бизнес, както и таргетираните пазари, на които компанията желае да се нарежда или да продава своите услуги или артикули. Ние персонално постоянно подхождаме по съвсем еднотипен метод към множеството бизнеси, без значение дали имаме огромен или дребен опит в тяхната промишленост.  Първо е доста значимо притежателите на бизнес или техният маркетинг екип да се срещнат доста добре със своята публика, да си изяснят в елементи профила на индивида, който би купил техните артикули и услуги и пазарът, на който желаят да се нареждат и да продават.  Втората вярна стъпка е да се направи одит на моментното маркетингово положение на компанията и на нейните съществени съперници. Този одит демонстрира сносно кое липсва при позиционирането на бизнеса, какво и по какъв начин оферират съперниците и в какви мащаби по набелязаните към този момент пазари. Третата стъпка , която при 90% от фирмите липсва, е да се сътвори маркетингова тактика и проект на осъществяване за дълъг интервал от време съгласно тъкмо избрана финансова рамка и резултати, които би трябвало да се реализиран. Тази тактика на развиване е доста значимо да се извършва, само че и да следва в движение измененията и динамичността на конкуренцията и/или на евентуалните бизнес клиенти. Компании, които могат да си разрешат да отделят даже и дребни бюджети за тестване на разнообразни подходи при самото осъществяване на маркетинговия проект за събиране на допустимо най-вече данни за техните евентуални клиенти и публика би било една съвършена 4-та стъпка . Повечето притежатели на бизнес или организации подценят силата на потребление на информация, която са придобили под формата на маркетингови данни. Ако бъдат разчетени добре и употребявани по верния метод тези данни биха довели до фрапантно усъвършенстване на разноски и увеличение на продуктивността на една акция онлайн. Като пети подред главен метод можем да сложим ежедневното усъвършенстване на цифровите интензивности съгласно към този момент добити клиенти /дори и да са малко/ и маркетингови данни. Оптимизиране на процеси, акции и други детайли, които ще доведат до по-добър по този начин наименуван “user experience ” е от основно значение за реализиране на по-добри резултати.

- Каква е вярната тактика в обстановка, в която една компания желае да усъвършенства разноските за маркетинг и да усили успеваемостта му в това време?

- Оптимизирането на разноските за маркетинг е най-съществената част за сполучлив напредък, тъй като това е един от главните разноски на всяка една компания. В доста случаи клиентите идват при нас тъкмо с концепцията да се усъвършенстват разноските, като в множеството случаи, концентрираме старания в хората, които са в техният екип.  Има доста способи за усъвършенстване на разноски, само че главният е да се обогатят знанията на вътрешно-корпоративния маркетинг екип и да се приложи вярна тактика и проект за реализиране на нужните цели. Много постоянно се оказва, че се харчат големи бюджети, за нещо, което не носи нов бизнес на компанията или похватите, които се употребяват, не са приложени вярно.  Обучението на екип, използването на верните похвати, комбинирани с подбора на точните принадлежности постоянно носи по-добри резултати с по-малък бюджет.

- Какви са най-подходящите маркетингови решения за българските компании, които желаят да продават своите артикули и услуги на интернационалния пазар?

- Няма универсални предписания - маркетинговите решения са безбройни в днешно време, в това число и такива, които са основани да вземат решение тъкмо избран проблем в бизнеса.  Съветът ми е постоянно фирмите да търсят експерт или организация, която има нужния опит на пазарите, в които компанията желае да продава артикули и услуги. Много е значимо да се схваща самостоятелната просвета на всяка една страна, тъй като постоянно методите и методът, които продават се избират съгласно това, по какъв начин и по кое време евентуалният клиент реагира на поднесената информация. Поднасянето на информация посредством вярната платформа или място е също от основно значение, тъй като не всяко нещо, което работи на Запад да вземем за пример, би работило на Изток.

- Какви са прогнозите ви за развиването на цифровите маркетингови услуги у нас – от кои нововъведения в бранша бизнесът занапред ще се възползва?

- В последните години маркетинговите услуги у нас се развиват в позитивна тенденция, само че с плашещо постепенно движение. Забелязва се голямо количество на „ маркетинг експерти “, които за жалост нямат взор върху метода на правене на бизнес отвън рамките на България. Затова и една от главните ми цели е да оказа помощ за построяването на растяща маркетинг промишленост, която дава качество на услуги съгласно потребностите на бизнеса, за реализиране на резултати на рационална цена. Моделът на теоретично образование в академии и просветителни институции в доста случаи не дава нужния потенциал от познания и умения, тъй като не може да даде действителната работна среда, в която сегашните и бъдещи експерти да развиват своите качества. Лично аз, и моята компания насочваме доста старания да образоваме маркетинг екипи и притежатели на бизнес, както на започващи, по този начин и на към този момент огромни компании.  В момента в България има няколко съществени бранша, които се развиват с бързи темпове и надлежно, имат потребност от способени маркетингови услуги – да вземем за пример, бързо растящите софтуерно ориентирани компании, човешките запаси и организации за асортимент на личен състав. Агенциите за асортимент на личен състав и човешки запаси сега са фирмите, които имат максимален проблем, тъй като от тях зависи значително растежа на бързоразвиващите се компании. В капсулована стопанска система като нашата, в която има голям дефицит на готови фрагменти, тези компании нямат различен избор, с изключение на да подходят по нов и друг от обичайния метод за намиране на подобаващи фрагменти за бизнеса. Прилагането на качествени маркетинг услуги, фокусирани в привличането на фрагменти е един добър старт за сходен реформаторски метод.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР