В момента Tуитър е с дълг от около 13 млрд.

...
В момента Tуитър е с дълг от около 13 млрд.
Коментари Харесай

Мъск пусна имейл до всички служители в Туитър: Ще съкратя 7500 души

В момента Tуитър е с дълг от към 13 милиарда $ и би трябвало да заплаща към 1 милиарда $ годишно лихви.

Мащабно редуциране на чиновници в обществената мрежа Туитър стартира новият ѝ притежател Илон Мъск, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки вестник " Ню Йорк таймс ".

Вестникът се базира на общ имейл, изпратен до всички чиновници в компанията, който анонсира съкращения. В имейла не се показва точният брой, само че съгласно вътрешна информация от компанията - представена от вестника - става въпрос за към 7 500 души, т.е. към половината чиновници.

Милиардерът закупи обществената мрежа в невиждана договорка на стойност 44 милиарда $ доскоро повече от седмица. Това се случи след още нещо невиждано - най-голямото изкупуване на софтуерна компания, което се е случило с взимане на заем. В момента Tуитър е с дълг от към 13 милиарда $ и би трябвало да заплаща към 1 милиарда $ годишно лихви.

Служителите са инструктирани в петък (днес) да останат по домовете си и да не идват в офисите на компанията.

" В устрема си да сложим Tуитър на здравословен път, ще преминем през сложния развой на понижаване на световната ни работна мощ. Съзнаваме, че това ще засегне редица хора, които са дали скъп принос за Tуитър, само че това деяние за жалост е належащо, с цел да се подсигурява триумфът на компанията отсега нататък ", се споделя в имейла, с копие от който NYT разполага.

Мъск стартира със съкращенията и структурните промени още в първия ден след придобиването на Туитър. Той разпусна борда на шефовете и уволни предходния шеф Парадж Агравал. След това влезе в спор с писателя Стивън Кинг, който заплаши, че ще напусне обществената мрежа, в случай че декларираното от Мъск желание да се заплащат такси за верификация на профилите бъде изпълнено.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР