В момента слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце, каза

...
В момента слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце, каза
Коментари Харесай

Проф. Минеков: Слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце

" В момента слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце ", сподели пред БНР скулпторът проф. Велислав Минеков - един от " Отровното трио " и добави, че естествено следва отговорност за осъществените каузи от ръководещите. 

Страхът от служебно държавно управление е била повода Бойко Борисов да не подава оставка по време на митингите през лятото, акцентира Минеков:

" Служебно държавно управление просто значи почтени избори, нищо повече, само че нещата няма да бъдат към този момент същите. Тогава настъпва изгубването на ГЕРБ ".

Професорът разяснява, че в българската история би трябвало да има " бели страници за това, което се случи през последните 10 години - интервал на злощастие, корупция и нанесени тежки вреди върху държавността ".

Той удостовери, че тезата му е, че: 

" Да има предварителни избори и колкото се може те да са по-честни. И избори до дупка, до момента в който това не бъде изчистено ".

Според него в другите парламентарни групи в новото Народно заседание има доста хора, на които не им се желае хем да се появят инцидентно, хем да останат единствено месец-два във властта:

" Оттам ще има опозиция, ще има и напън за държавно управление, само че тръгне ли това, ще се появи една доста жилеща съпротива, която доста бързо ще се свести и нищо чудно да бъде пожелана още веднъж ".

По думите на проф. Минеков, с цел да влязат в Народното събрание " някои хора са похарчили доста, дали са обещания на някой по-дебеловрат предприемач и тези хора са доста рискови ":

" Това са хора, които доста елементарно могат да се трансфорат в предатели и могат да бъдат купувани с щайги ".

Интервюто на Диана Янкулова с проф. Велислав Минеков в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР