В момента се прави анализ каква е тежестта на износа

...
В момента се прави анализ каква е тежестта на износа
Коментари Харесай

Иван Иванов: Ако се наложи, ще има мораториум на износа на дървесина за огрев

В момента се прави разбор каква е тежестта на износа на дървесина към трети страни, тази, която не е вътрешнообщностна, и в случай че е огромен процентът и ще има отражение върху крайната цена за крайния консуматор, ще наложим мораториум на износа на дървесина за огрев. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ министърът на земеделието Иван Иванов.

По думите му обясненията за повишаването на дървесината са свързани с прекомерно търсене от една страна и въпреки това – детайлите на далавера сред медиаторите, които купуват дървесината от горските сдружения, и я дават на крайния клиент.

„ Очакваме техните отчети, в петък би трябвало да са на бюрото ми, където да предложат съответни ограничения. Целта ни е до края на февруари да имаме, в случай че не съответно решение, най-малко някакъв краен срок, в който в извънредно къси периоди в границите на този отоплителен сезон да реализираме тази цена “, добави Иванов.

Считам, че може да се възстановява цената през януари, сподели още той.

„ Има справедлив детайл в повишаването на цената на дървесината поради повишаването на горивата, тъй като това са спомагателни разноски, само че не би трябвало да са такова огромно перо “, означи министърът.
Според Иван Иванов най-големият проблем в българското земеделие е несъответствието в разпределението на средствата, както европейските, по този начин и националните, сред другите браншове.

„ Не инцидентно в съдружното съглашение написа, че би трябвало да се постави таван на заплащанията към земеделските производители, с цел да могат по-голям размер средства да имат достъп до тези дребни и междинни аграрни стопани”, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР