В момента се обсъжда още програмата и ако в НС

...
В момента се обсъжда още програмата и ако в НС
Коментари Харесай

Йордан Терзийски: Около програмата няма да има разногласия, тъй като ПП си партнират добре с БСП и ДБ

В момента се разисква още програмата и в случай че в Народно събрание се събере болшинство за сформиране на кабинет към нея, ще бъде коментиран и персоналният състав. На този стадий към момента нямаме такава индикация. Това разяснява депутатът от " Продължаваме промяната " Йордан Терзийски в " Денят стартира ".

" Разговорът за личен състав е неправилен, в случай че няма непоклатимост в Народното събрание да бъдат прокарани закони. Дори и сега кворумът е на ръба, взимането на значими решения - също. Дори и при разпоредбите за избор на ръководител на КПКОНПИ Има Такъв Народ гласоподаваха с опозицията. Отложиха решението с 14 дни и съвсем автоматизирано го направиха невероятно за взимане в границите на тази пленарна сесия. "
Не персоналният състав е проблем, а това дали ще има воля в Народно събрание да се случат всички декларирани промени. Законът за КПКОНПИ ще бъде един от първите, които ще покажат има ли такова болшинство.

" Надяваме се да има политически катарзис у някои избрани персони, само че съгласно мен вероятността е много дребна ", сподели Терзийски.

Около програмата няма да има различия, защото Политическа партия си партнират добре с Българска социалистическа партия и Демократична България, съобщи той. Неприемливо за Политическа партия е непрозрачното взимане на решения, подбудено от частни ползи или задкулисие.

" Не слагаме етикети на една или друга партия, гледаме резултатите. В Министерство на регионалното развитие има проблеми, които доста незабавно търсят решение. Там посредством една очевидна проява се пробват да се прикрият едни зависимости ".
Терзийски засяга съответно ремонтите на пътища и съобщи, че тръжните процедури са прекъснати от АПИ заради тяхната лична непросветеност.

" Те сега приключват процедурите, които сами са упълномощили в края на април. Имаха време от декември м.г. и се бавиха до края на април. Сега ги анулират, което значи, че те слагат под риск настоящия ремонт и поддържа на пътища и ни принуждават да удължим периода, в който старите компании, определени по непрогледен метод, да продължат тези поправки и след 30 септември. "

Твърде доста случайности и съвпадения, разяснява Терзийски. Идеята е да се разплатят с правилните компании - изпълнили 21% от ремонтите, отговарящи на закона. Трябва да създадем всички старания срокът 30 септември за останалите да бъде продължен, акцентира депутатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР