В момента се намираме в сценария празни болници. Трябва да

...
В момента се намираме в сценария празни болници. Трябва да
Коментари Харесай

5% от българите, посетили в последните седмици Гърция, се връщат с COVID-19

В момента се намираме в сюжета празни лечебни заведения. Трябва да се следи броят на хората в интензивни отделения. Това съобщи пред bTV математикът проф. Николай Витанов във връзка обстановката с ковид в страната.

По отношение на регистрираните близо 2300 нови случая на COVID-19 през последното денонощие той акцентира, че е предизвестил, че тази седмица страната ще стигне 2000 случая.

По негови думи дестабилизацията на сюжета е, когато хората в интензивни отделения станат 500, а тези в неинтензивни - 5000. Според изчисленията на математика обаче до края на август няма да се стигне до този сюжет.

В момента хората в интензивни отделения са 33, а броят на инфектираните в лечебни заведения към този момент е 740.

" Големият брой случаи сега са в София, Варна и Бургас. Причините са две - внасяме от Гърция. 5% от тези, които отиват там, се връщат инфектирани ", обясни Витанов.

Той означи, че във Варна и Бургас има огромна централизация на хора и по тази причина се усилват и случаите.

По негови думи в момента 100 души заразяват 126, а това значи, че епидемията се разраства.

Припомняме, от през днешния ден връщат част от Коронавирус ограниченията в София. Маските стават наложителни в лечебните заведения, институциите за обществени услуги, аптеките, оптиките и дрогериите. Ограниченията ще са в действие един месец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР