В момента се наблюдава леко задържане в разпространението на коронавируса,

...
В момента се наблюдава леко задържане в разпространението на коронавируса,
Коментари Харесай

Д-р Бацелова: До 3 седмици ще има епидемиологични взривове заради началото на учебната година

 " В момента се следи леко задържане в разпространяването на ковид, само че до 2 - 3 седмици ще има епидемиологични гърмежи, поради началото на образователната година "

Това предвижда доктор Христиана Бацелова – епидемиолог, в предаването " Тази заран “ по bTV.

" Много е невисок процентът на имунизираните учители, в Съединени американски щати потвърдиха, че един преподавател, който два дни преподавал без маска, е заразил 50% от учениците от класа си. Рискът е сериозен въз основата на това, че имаме и малко деца, които са имунизирани “, изясни още лекарят.

Епидемиологът разяснява и данните на здравните управляващи, съгласно които 7,2% от настанените в болница с COVID-19, са били изцяло имунизирани. От началото на март до вчерашния ден - умрелите със приключена имунизация са 64.

" Данните, които бяха изнесени, са извънредно значими, с цел да добием визия за нашата страна. Това, което вършим като извод е, че имунизациите работят “, посочи епидемиологът.

" Смъртността при имунизираните лица може да се дължи на разнообразни фактори, като да вземем за пример неотговаряне на имунизацията заради банкет на лекарства, които понижават опцията на имунната система да образува антитела “, смята доктор Христина Бацелова.

Според нея има огромно значение по какъв начин се съхраняват имунизациите.

" Дозата от една ваксина, която не е запазване вярно, просто няма да реализира никакъв резултат, само че тя не и рискова “, уточни лекарят.

" Има един доста дребен % от хората, които са изцяло здрави, само че не дават отговор на имунизациите, това са настоящи особености на имунната система “, обясни епидемиологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР