В момента се наблюдава безпрецедентна криза в отношенията между САЩ

...
В момента се наблюдава безпрецедентна криза в отношенията между САЩ
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Безпрецедентна криза в отношенията между САЩ и Израел

В момента се следи невиждана рецесия в връзките сред Съединени американски щати и Израел. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на Радио " Фокус “ арабистът проф. Владимир Чуков.

По думите му за сериозното напрежение сред двете страни приказва и обявената от  държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен резолюция с апел за неотложно преустановяване на огъня, показана в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. " Резолюцията доста ясно демонстрира аления картон на настоящето държавно управление на Бенямин Нетаняху. Израел ще му се наложи да се съобрази с обстоятелството, че резолюция на Съвета за сигурност е наложителна. “

Много е значимо Израел да си направи една добра сметка какво ще прави от тук насетне, изясни още проф. Владимир Чуков, като добави, че аргументите за тази резолюция с подбудени от това, че Америка влезе в предизборна акция и Израел се трансформира в една от основните тематики в нея. " В момента има две Америки. Америка на Тръмп – това е мощно религиозната, нискообразованата, земеделска бих споделил, континентална Америка. Докато един Байдън – това е градската либерално-левичарска, само че секуларна Америка. Байдън стартира да губи този електорат, който поддържа обичайно демократите или това са малцинствата, в частност мюсюлмани и араби, само че също по този начин и младежите. “

Точно заради тази причина Джо Байдън не може да си разреши да бъде в обструкционистка позиция по повод това, което прави сега Бенямин Нетаняху счита арабистът, като добави, че доста основна е била речта на водача на демократическото болшинство в Сената Чък Шумър, който непосредствено приканва за нови избори в Израел и за промяната на Нетаняху, водач който отслаби неговата политическа и морална конструкция.

Според проф. Владимир Чуков България и Израел си наподобяват във политическите процеси, които текат сега и в двете страни. Бенямин Нетаняху съгласно него е един извънредно сръчен политик, който сега се пробва да разбие опозиционния блок " Национална коалиция “, водена от израелският министър на защитата и ротационен министър председател Бени Ганц, чийто рейтинг продължава да пораства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР