В момента Радостин Стойчев и Матей Казийски провеждат лагер с

...
В момента Радостин Стойчев и Матей Казийски провеждат лагер с
Коментари Харесай

Стойчев: Проектът за зала за академията в Младост за втори път бе спрян

В момента Радостин Стойчев и Матей Казийски организират лагер с деца в Кранево, като волейболният експерт съобщи, че е наслаждение, само че и отговорност да провеждат сходни събития.

" За нас с Матей е огромна отговорност и наслаждение да организираме сходни лагери на морето. Децата имат потребност от сходна интензивност - да спортуват, да са на открито, да са на морето и да могат да се социализират. Всичко това нас доста ни зарежда. Когато децата видят Матей, очите им светват, а това е ужасно. Там беше и Доби Рабаджиева, а ще дойдат спортисти и от моя тим Верона. За тези деца е огромна страст да играят с един същински първенец ", показа Стойчев.

Настоящият ментор на италианския клубен Верона Волей приказва и за волейболната академия, която той сътвори взаимно с Матей Казийски преди няколко години.
 Радо Стойчев: Още бленувам да повеждам България на Олимпиада Радо Стойчев: Още бленувам да повеждам България на Олимпиада
" Работим в школата, с цел да създадем персони, само че всичко се получава с изменчив триумф. Срещаме недоумение освен от родителите. Ние като школа обаче би трябвало доста повече да се стараем. На мен персонално това ми е доста огромна болежка, тъй като поставям доста старания в тази посока. Много желая повече хора да се възпламенят и да го почувстват. Тогава ще съм удовлетворен ", разяснява волейболният експерт.
 Радостин Стойчев: За последните 10 години нищо не се е случило в спорта в България Радостин Стойчев: За последните 10 години нищо не се е случило в спорта в България
Радостин Стойчев разкри още, че планът за зала за академията в квартал " Младост " за повторно е бил спрян, като единствената причина е била " възпиращо изискване от по-високо ".

" Преди към три години и половина направихме първите действия към общината, поисквайки среща с основния проектант на София, с цел да ни бъде предоставено място за градеж на спортна зала. По градоустройствен проект в София има места, които са предопределени единствено за спорт. Проведохме 4-5 срещи с основния проектант, както и още най-малко толкоз с кмета на София госпожа Фандъкова. Имаше благоприятни условия за едно място в Люлин, едно в Младост и други. Нещата вървяха добре, само че ми споделиха, че има някакви възпиращи условия на по-високо равнище. Това се случи преди към две години и половина и тогава всичко беше блокирано. Искам да кажа, че не става въпрос за някакво присъединяване в корупционни схеми, тъй като никого не бихме взели участие в нещо сходно. Отидохме по надлежния път и си представихме един план, който желаеме да се случи. След като се смени държавното управление, планът напредна още веднъж и даже беше несъмнено мястото в Младост. Изпълнихме изискванията, които ни бяха сложени, с цел да бъде задвижен още веднъж този план. Защитихме и публичното разискване пред община " Младост ", в което трябваше да разбираем какво желаеме да създадем и какви биха били изгодите за квартал. В двуседмичен период трябваше общинския съвет на София трябваше да излезе с дефинитивно решение, само че отговор към момента нямам. Писах и звънях неведнъж на госпожа Фандъкова, само че връзката ни беше прекратена. Преди към две седмици тя ми прати малко известие с заричане да ревизира какво се случва. Всичко беше изпълнено по процедура, тъй че не знам за какво за повторно планът беше спрян. Моето мнение е, че хората, които взимат публични длъжности би трябвало постоянно да застават с лицата си и да поемат отговорност. Не считам, че става въпрос за бойкот. Единственото, което ми беше казано е, че има някакво възпиращо изискване ", съобщи Стойчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР