В момента пазарът на недвижими имоти у нас гони рекордни

...
В момента пазарът на недвижими имоти у нас гони рекордни
Коментари Харесай

Светът полудя по този тип къщи: струват 4000 лв, строят се за 2 часа и издържат 300 години!  

В момента пазарът на недвижими парцели у нас гони рекордни цени, случва се нещо сходно на прословутия „ балон “ от 2008 година, който костваше на мнозина спестяванията и домовете им.

Освен цените обаче, времето също е фактор, с който доста модерни фамилии са длъжни да се преценяват.

Ето за какво модерните архитекти, пробвайки се да отговорят на новите условия, търсят способи за по-евтино и по-бързо създаване на жилища, само че освен това с не по-малко качество.

Както постоянно нововъведенията идват от Страната на изгряващото слънце. Невероятно, само че факт: в Япония строят къщи единствено за 2 часа! На всичкото от горната страна те могат да устоят най-малко 300 години!

Японската компания “Japan Dome House” се занимава със строителството на куполни домове от пяна. Интересът към тях се нараснал след земетресението в Кумамото през април 2016 година с магнитуд 7 по скалата на Рихтер.

куполни домове
Тогава доста здания се срутиха, хиляди хора останаха без дом. Прави усещане, че курортът “Aso Farm Land”, състоящ се от 480 къщи, издигнати от полистирол, остана незасегнат.

Такива жилища имат редица преимущества, главното от които е скоростта на тяхното създаване.

куполна къща
Изграждането на една такава куполна къща лишава единствено 2 часа! Пеноблокове се обработват с незапалим разтвор, а по-късно от тях се прави структурата на къщата. След това е належащо да се изрежат отвори за прозорците и вратите. В умозаключение получената конструкция се покрива със пласт замазка.

Формата на купола също е определена с причина. Изследователи и учени настояват, че къщите под формата на полукълбо съвършено устоят на трусове.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР