В момента няма официално предложение за въвеждане на тестове за

...
В момента няма официално предложение за въвеждане на тестове за
Коментари Харесай

Уверение: Не се обмисля вземане на шофьорските книжки на хората над 60 години

В момента няма публично предложение за въвеждане на проби за водачите над 60 години. Не става въпрос и да се вкарват спомагателни проби отвън условието за несъмнено здравословно положение, с цел да имаш шофьорска брошура, което важи и в този момент. Единствено сме обсъждали инспекция да има по-често – не на 10 години, както е в този момент. Това съобщи Малина Крумова, ръководител на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".
Крумова посочи, че в Дания и Швеция имало процедура за по-често тестване на способността да си водач. Тя добави, че се правел сложен разбор – за ограничения, с които да се понижи смъртността по пътищата. Категорично не става въпрос за лишаване на книжки, основава се нервност , акцентира Крумова, само че не сподели дали концепцията да има по-често " доказване " дали можеш да си водач може да се трансформира в предложение и по-късно в норма за всички възрастови групи, освен за най-възрастните.
Не желаеме да смъкваме от колите хората, които могат да карат, тъй като могат да изберат по-опасни способи за напредване – с велосипед или пешком, а статистически това е потвърдено, че е по-опасно за по-възрастните, изясни Крумова.
На въпрос дали ще има инспекции на други места, отвън Своге, дали асфалтовите смески на пътищата са безвредни , ръководителят на 12-тата държавна организация за пътна сигурност не сподели, че нейното ведомство ще ревизира, а заприказва за по-сериозна нормативна рамка за одит. Няма такива експерти (бел. ред. – за качеството на пътната настилка), които да влизат в комисиите за приемане на обектите – те правят оценка единствено по документи , стана ясно от думите на Крумова пред Нова телевизия.
Малина Крумова изясни, че желае да бъде изменена методиката за определяне на рискови пътни сектори, като вземат поради доста съставни елементи – както брой произшествия, по този начин и пътна настилка, само че и други детайли.
Същевременно Крумова не се съгласи, че кръговото кръстовище е панацея да се понижи рискът от произшествия. Изключително значимо е да разгледаме казуса с войната по пътищата сложно, акцентира тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР