В момента няма нужда от две тарифи за тока, това

...
В момента няма нужда от две тарифи за тока, това
Коментари Харесай

Министър Христов обяви окончателното решение за тарифите на тока ВИДЕО

В момента няма потребност от две цени за тока, това съобщи енергийният министър Росен Христов пред медиите.

По-рано през днешния ден от Министерството на енергетиката обявиха в известие, че няма да се внася предложение за двойна цена на тока за битовите консуматори и регистрираха, че " въз основата на постигнатите триумфи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното понижаване на цената на газа, не се постанова въвеждане на двойни цени на тока. "

Всичко остава по този начин, както е досега. Нашето предложение подлежеше на публично разискване и на разискване в Народното събрание. Избързахме с неговото оповестяване, не чакахме такава политизация на въпроса. Политизирането на тематиката не е в полза на българските жители и бизнес. Това не основава удобна среда за разискване ", сподели министър Христов и добави: " Стабилизирахме доставките на газ като цена и количества. Нашите ограничения работят. Няма незабавна потребност от мярката за две цени ".

Той бе безапелационен, че няма да има режим на тока през зимата и напомни, че България е третият максимален експортьор на електричество в Европа.

„ Искаме постоянното държавно управление да няма спешните проблеми, които ние наследихме от предходното държавно управление “, сподели министър Христов.

Той разяснява и диверсификацията на нуклеарното гориво.



" Не единствено, че нямаме завой към Русия, само че ние осигуряваме тази диверсификация ", съобщи служебният енергиен министър.

Минимум две компании ще вземат участие в търга - " Фраматом " и " Уестингхаус ". Те са компании със солидна известност. Не позволяваме в търга съветски компании, акцентира Христов и прикани за виновен метод. " Стига към този момент нелепости. Не би трябвало да се политизира нуклеарната сигурност. Отнесете се съществено към въпроса ", безапелационен бе енергийният министър.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР