В момента няколко страни, включително Украйна, обсъждат на ниво съветници

...
В момента няколко страни, включително Украйна, обсъждат на ниво съветници
Коментари Харесай

Шолц: Обсъждат се преговори с Русия, но само при едно условие

В момента няколко страни, в това число Украйна, разискват на равнище съветници по сигурността под каква форма може да бъде реализирано спокойно съглашение с Русия. Това разяснява канцлерът на Германия Олаф Шолц, представен от RBC-Ukraine. По думите му постоянно е имало посреднически начинания за преустановяване на войната в Украйна.

„ Например незабавно след началото на войната Русия и Украйна преговаряхме непосредствено между тях. Преговорите се провалиха, тъй като Русия ги употребява единствено като предлог за по едно и също време разполагане на войските си на изток, готвейки се за огромна атака. Тогава Буча и Ирпинските кланета излязоха нескрито, невъобразими закононарушения на съветските въоръжени сили във връзка с човешките права, осъществени против цивилното население ", напомня канцлерът.

Той акцентира, че всеобщите убийства на украинци в Киевска област са лишили договарянията с Русия от всякаква основа. Но след известно време сполучливо е била разисквана договорката за зърното (през Черно море). За страдание Путин я анулира още веднъж в избран миг, акцентира Шолц.

Канцлерът припомня също, че са се водели договаряния за сигурността на Запорожката атомна електроцентрала и размяната на пандизчии.

„ В момента няколко страни, в това число Украйна, разискват на равнище съветници по сигурността под каква форма може да бъде реализирано спокойно съглашение. Но дано изясня едно нещо: мирът е вероятен когато и да е. Путин просто би трябвало да спре своята варварска акция и да изтегли войските си “, акцентира Шолц.

Володимир Зеленски няколко пъти ясно акцентира, че договаряния с Москва са вероятни единствено след изтеглянето на всички съветски войски от окупираните територии, в това число Крим. Москва, от своя страна, съобщи,че желае да договаря, само че единствено след капитулацията на Киев. А това значи Украйна да се откаже от 1/5 от своите исконни земи.

По отношение на ракетите с отдалечен обхват Taurus Шолц сподели, че доставката им може да докара до директен конфликт на Германия с Русия - нещо, което Берлин желае да избегне. Но канцлерът даде обещание Германия да продължи да оказва помощ на Украйна с други оръжия, както го е правела в този момент.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР