В момента не трябва да се променя Конституцията на Република

...
В момента не трябва да се променя Конституцията на Република
Коментари Харесай

Пендаровски: В момента не трябва да се променя Конституцията на РСМ

В момента не би трябвало да се трансформира Конституцията на Република Северна Македония, съобщи президентът Стево Пендаровски във връзка настояването за включване на българите като част от народ в преамбюла на главния закон.

„ За българските жители са виновни институциите на Република България. Ако не са удовлетворени, имат право да вървят в Международния съд. Има десетина присъди в Страсбург. Оттук нататък аз не дръзвам да се меся в отбрана на българските жители. Това е в сходство с Договора от 2017-а “

По мотив изказването на българското външно министерство, че срещата му с представители на ОМО Илинден опонира на контракта за добросъседство, Пендаровски разгласи, че е бил сюрпризиран от реакцията на българското Министерство на външните работи във връзка срещата му с представители на неразрешената у нас ОМО Илинден.

Пендаровски подлага на критика българските членове на Мултидисциплинарната комисия по исторически и просветителни въпроси, че се пробват да наложат посредством медиите решение на македонските си сътрудници:

„ Моят съвет към всички тях е по-малко говорене по медиите и по-малко догатки за изходите от работата на тази комисия “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР