В момента минималното възнаграждение за учителите е 1485 леваОколо 1800

...
В момента минималното възнаграждение за учителите е 1485 леваОколо 1800
Коментари Харесай

Министърът на образованието: 1800 лева трябва да е минималната работна заплата на учителите

В момента минималното заплащане за учителите е 1485 лв.

" Около 1800 лева би трябвало да е минималната работна заплата при учителите, тъй че да им подсигурява почтено битие ". Това разяснява в " Денят стартира с Георги Любенов " по министърът на образованието Сашо Пенов.

В момента минималното заплащане за учителите е 1485 лева Според Сашо Пенов то би трябвало да се актуализира поради инфлацията.

" Достойна е заплата, която разрешава на учителя да обезпечи опцията да получи заем от банка, с цел да може да си закупи жилище и да го погасява, която му дава опция за почтено битие отвън заплащането на ток, парно, вода и така нататък и да му дава опция да се усеща обществено почетен. Около 1800 лева би трябвало да е ", уточни той.

Служебният министър на образованието прикани учителската специалност да не се употребява за предизборни цели по време на акцията.

През Плана за възобновяване и резистентност учебните заведения у нас имат достъп до половин милиард лв. за построяването на СТЕМ-центрове. Вчера министърПенов събра на среща над 2000 шефове от цялата страна, с цел да получат уточнения за процедурите по кандидатстване. Парите могат да бъдат усвоени до 2026.

" Не можем да разбираме това образование единствено като закупуване на роботи, 3D принтери, модерни микроскопи и други средства, свързани с технологията, инженерните системи и математиката.

Това е цялостна система на образование, с цел да може учениците да са съпричастни към тези софтуерни процеси в актуалното ни общество. Това е цяла философия на образование, за която са нужни материални средства и материална среда. Сега имаме опция във всяко едно учебно заведение да се оборудва такава СТЕМ среда, с цел да се усъвършенства образователното наличие.

Средства са планувани за всички, стига да се съблюдава законността на процедурите. Всяко дете има право на качествено обучение, без значение дали учи в малко или огромно учебно заведение, в или отвън София ", сподели Сашо Пенов.

От тази година зрелостниците ще могат да държат втора наложителна матура по профилиращия си предмет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР