В момента Квебек, в който е регистриран най-големият брой смъртни

...
В момента Квебек, в който е регистриран най-големият брой смъртни
Коментари Харесай

Канадската провинция Квебек ще начислява здравен данък на жителите, които не са ваксинирани

В момента Квебек, в който е регистриран най-големият брой смъртни случаи, свързани с Covid в Канада, се бори с внезапното увеличение на случаите.

Във вторник министър председателят на провинцията разгласи, че тя ще бъде първата в страната, която ще накаже финансово неимунизираните.

Само към 15 % от жителите на Квебек не са имунизирани, само че те съставляват към половината от всички приети в болница. Според федералните данни малко над 84% от жителите на Квебек са получили най-малко една доза ваксина към 1 януари, оповестява БГНЕС.

Премиерът Франсоа Лего съобщи по време на конференция, че хората, които не са получили първата си доза ваксина, ще би трябвало да платят " вноска ".

Размерът на таксата към момента не е избран, само че по думите му тя ще бъде " забележителна ". " Мисля, че сега става въпрос за правдивост към 90 % от популацията, които са създали някои жертви ", сподели Лего. " Мисля, че им изискуем сходна мярка ".

Миналата седмица провинцията разгласи, че ще изисква доказателство за имунизация при закупуване на алкохол.

Въведен е и комендантски час, вторият от началото на пандемията, който продължава от 22:00 до 05:00 часа всеки ден.

Във вторник броят на смъртните случаи в Квебек доближи 12 028. През предходния 24-часов интервал бяха регистрирани 62 смъртни случая. Дневната цифра на умрелите е сходна с тази от януари 2021 година, преди в провинцията да стартира широкомащабна имунизация.

Болниците в Монреал, най-големия град в провинцията, са с съвсем 100% напълнен потенциал и към този момент започнаха да лимитират грижите, които не са свързани с ковид.

Повече от 200 души от бездомното население на града също са дали позитивни проби, което демонстрира, че има зараза. Това се случва на фона на сериозното захлаждане, което препълва приютите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР