В момента Китай разполага с една от най-обширните и впечатляващи

...
В момента Китай разполага с една от най-обширните и впечатляващи
Коментари Харесай

Китай иска да построи подводна влакова линия до САЩ

В момента Китай разполага с една от най-обширните и впечатляващи високоскоростни влакови линии на Земята. Тя доближава и до най-отдалечените кътчета в страната, само че доста скоро евентуално ще стартира да се разгръща даже оттатък нея.

Според най-новата информация по тематиката Китай възнамерява основаването на 13 000-километрова влакова линия до Съединени американски щати, която ще минава през Сибир в Източна Русия, под водата в Беринговия проток до Аляска, през скалистите върхове на Юкон в Канада, както и през Британска Колумбия. Веднъж щом бъде направена, тя ще бъде разширена в допълнение до всяко едно кътче на Съединени американски щати.
А какъв брой ще коства? Само 200 милиарда $.

За първи път за проекта бе обявено през 2014-та. По това време голям брой новинарски издания оповестиха за желанието на Китай да сътвори тази 13 000-километрова влакова линия, наречена Китай-Русия-Канада-Америка, чиято цел е да свърже тези четири страни и да усъвършенства търговията, туризма и икономическите взаимоотношения сред тях. Що се отнася до частта през Беринговия проток, подводният тунел ще би трябвало да бъде четири пъти по-голям от този под Ла Манш и надалеч по-високотехнологичен. През 2014-та инженери от Китай обявиха, че към този момент са разискали проекта с Русия и допълниха, че са уверени, че сходно нещо би могло да се осъществя със сегашните технологии.

През 2018-та Китай утвърди първия подводен влак-стрела, който ще се простира в границите на страната от Нинбо (пристанищен град край Шанхай) до Зушан – архипелаг край източното крайбрежие. Линията ще е дълга 77 км и ще върви по съвсем напълно нова жп линия. Подводната секция ще се простира на 16,2 км. Самият трен ще е МАГЛЕВ - транспортна технология, която разрешава напредване и ръководство на транспортно средство чрез действието на магнитни сили. Конструкцията на тази съответна линия към този момент е почнала.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР