В момента има разделение в ГЕРБ между Бойко Борисов и

...
В момента има разделение в ГЕРБ между Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Борисов осъзнавал пагубността да е краен като Цветанов срещу Русия

В момента има разделяне в ГЕРБ сред Бойко Борисов и Цветан Цветанов . Цветанов е корав атлантик , защитаващ страната на Америка и Англия с всяка капка от своята политическа сила. Явно непрекъснатите закуски, на които върви през океана, оказват мощно въздействие на това, което прави в страната . От друга страна, Борисов сега е в ролята на балансьор .

Това проучва пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев във връзка решението на премиера, да не се гонят съветски дипломати от страната ни.

 Трябва да сме евроатлантици, а не евразийци, настоя Цветанов
Трябва да сме евроатлантици, а не евразийци, настоя Цветанов

Русия правела неприемливи за 21 век неща

Той изясни, че Борисов е приел ролята на балансьор по време на европредседателството - първо с Турция, а в този момент с Русия. " Борисов осъзнава, че за него ще е пагубно, в случай че заеме солидарната позиция, която заяма Цветанов, а точно крайната позиция , и то без никакви доказателства на този стадий ", разяснява още Мирчев.

Според него въпросът в този момент е дали Борисов ще отстъпи пред сътрудниците от Англия и Америка, или ще откри сили да принизи Цветанов .

" Радвам се, че Борисов се съгласи, тъй като бяхме подготвили декларация, която беше надполитическа и умерена, защитаваща българските национални ползи. ГЕРБ не се съгласиха с нея, само че на процедура министър председателят Борисов се съгласи с нея ", добави Мирчев.

 Пълна поддръжка за Англия, само че не гоним съветски дипломати Обновена
Пълна поддръжка за Англия, само че не гоним съветски дипломати

Посланик Бойко Коцев се връща на 8 април в Москва

Според него България не можела да има последна позиция по тематиката като редица европейски страни, подтикнати от Англия, която нямала никакви неоспорими доказателства, че Русия има виновност по проблема " Скрипал ".

" В момента светът се намира на прага на нова студена война и ние не трябва да участваме в усилването на тези процеси, а да търсим опция за стопляне на връзките и да се предотвратят такива дейности ", безапелационен бе Мирчев.

Той приведе образци с Австрия и Германия, като първата страна отхвърли да изгони съветски дипломати, до момента в който няма твърди доказателства, а втората размени едни дипломати с други.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР