В момента икономическите и пазарните условия по света са идеални

...
Коментари Харесай

Amundi: Пазарните и икономическите условия са идеални за завръщане на инфлацията

В момента икономическите и пазарните условия по света са идеални за завръщане на инфлацията. Няколко фактора дават съображение за тези упования - повече от десетилетие на дефлационен напън с невисок напредък, повишените упования за растеж на корпоративните облагите, както и държанието на централните банки на фона на голямата държавна задлъжнялост по света. Това са част от изводите, направени по време на онлайн медийната конференция, проведена от най-голямата компания за ръководство на активи е Европа - Аmundi, на която участва и " Капитал ".
Няколко трендове
Според Паскал Бланк, основен капиталов шеф на Amundi, сега на финансовите пазари има конфликт на няколко трендове. Първата са дефлационните последствия след рецесията от 2008 година, които донесоха дълготрайно невисок напредък в стопанските системи и прекомерно ниска инфлация по отношение на прогнозите.

Втората са високите оценки на пазарите за акции, които се движат от упования растеж на облагите, тласкан от софтуерни разстройства.

Третата наклонност е фискалната политика. Днес за първи път от повече от три десетилетия централните банки на развитите стопански системи категорично показват желание към инфлацията като излаз от актуалната пандемия. Желанието инфлацията да пораства е обвързвано с устойчивостта на големия растеж в задълженията, подбудени от рецесията.
Обратно към 70-те
" Днес взаимното битие на другите трендове, съчетани с последствията от ковид-19, основава удобни условия за прекосяването към времена с по-висока инфлация, нещо като връщане към сюжета от 70-те години ", сподели Бланк. И добавя: " Дефлационните последствия от рецесията от 2008 година помогнаха за построяването на наклонността с световната застоялост. Инфлационният напън от протекционизъм над стопанските системи и спирането на веригите за доставки по време на ковид-19 отварят пътя назад към 70-те години. "

" Инфлацията нараства, водена от изброените трендове, както и от ускоряващо се търсене и проблеми във веригата на доставките. Остава несигурността по отношение на резултата на сходна инфлационна изненада, какъв брой дълго ще се задържи инфлацията и по кое време Фед ще реагира. Ние имаме вяра в структурна смяна към по-висока инфлация. Такъв риск се подценява от пазарите, до момента в който евентуалният напредък може да бъде надценен ", показа Бланк.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР