В момента е зает под една трета от капацитета на

...
В момента е зает под една трета от капацитета на
Коментари Харесай

Зает е много под половината капацитет за лечение на Covid-19 в София

В момента е ангажиран под една трета от потенциала на столичните лечебни заведения за лекуване на пациенти с ковид без затруднения и под 15% от потенциала за лекуване на тежките случаи, нуждаещи се от интензивно лекуване. Това стана ясно във вторник от изнесените данни от Националния действен щаб за битка с ковид.

Директорът на Столичната районна здравна ревизия доктор Данчо Пенчев заяви, че София разполага с 433 кревати за наблюдаване на пациенти в неусложнено положение, от които към тази заран са заети 132, а свободните са 301.

За пациенти, нуждаещи се от интензивно лекуване, са налични 167 кревати, от които сега са заети 22, а свободните са 145. За деца, които се нуждаят от интензивно лекуване има налични 10 кревати, от които няма нито едно заето и всичките са свободни.

Преди два дни началникът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че 50% от леглата в София към този момент са запълнени, което не дава отговор на данните на Министерството на здравеопазването за броя кревати, които лечебните заведения са определили за лекуване на пациенти с ковид.

Във вторник Мутафчийски изясни, че общата численост на Министерство на здравеопазването включва и аварийните кревати, които могат да се обезпечат, до момента в който той приказва за дейни кревати, които са окомплектовани с личен състав и техника и интензивно работят сега.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР