„В момента държавата и гражданите се намират в сложна ситуация,

...
„В момента държавата и гражданите се намират в сложна ситуация,
Коментари Харесай

Петя Аврамова: ГЕРБ предвижда създаването на фонд за подпомагане със средства от държавния бюджет на паспортизацията на сградите

„ В момента страната и жителите се намират в комплицирана обстановка, подбудена от пандемията Коронавирус -19. Правителството прави вероятното да подкрепи жителите и бизнеса с разнообразни ограничения. Затова предвиждаме - първо - срокът за правене на механически паспорти на постройките да бъде продължен с две години до края на 2024 година Второ - основаване на специфичен фонд, финансиран със средства от държавния бюджет, който да подкрепи процеса на паспортизация на постройките “, това съобщи Петя Аврамова във Враца. По думите й кандидатстването ще става през общините. Тези ограничения са включени в програмата на ГЕРБ-СДС в частта за районно развиване.
Изготвянето на механически паспорт за всяка една постройка е регламентирано в Наредба 5 от 2006 година, като първичния период е бил 2011 г, напомни Петя Аврамова. Срокът е удължаван 4 пъти.
„ Искам да успокоя жителите, че процесът на паспортизация ще бъде финансово подкрепят. В последните дни имаше доста спекулации по тематиката, които се употребяват в предизборната акция, в това число тиражирането на нереални цени за правене на механически паспорт на квадратен метър “, добави Петя Аврамова. „ Случващото се припомня на акцията против санирането при стартирането на първата стратегия, когато хората бяха плашени, че ще им бъдат взети жилищата. Всички видяхме, че това не е истина “, приключи тя.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР