В момента човечеството е изправено през изпитание, което разтърсва из

...
В момента човечеството е изправено през изпитание, което разтърсва из
Коментари Харесай

Спешно ни трябва къщичка от тухли, не от слама

В момента човечеството е изправено през тестване, което раздрусва радикално живота ни и размества тетриса на една система, която до неотдавна смятахме за здрава и непоклатима. С днешна дата индивидът е самичък, изправен пред един незабележим зложелател и няма кой да му помогне. Объркан, обезпокоителен, пристиснат от събитията, сходно на малко дете, той към момента не може да осъзнае, че ще му се наложи бързо да порасне и да се отбрани в нов дом, който да издържи на опасността. Помните ли приказката за „ Трите прасенца “? Братчетата бягаха от неприятния вълк, само че той с лекост повали къщичките от плява и дървени клечки на първите две. Спасението пристигна, когато те се събраха всички ЗАЕДНО в третата къщурка от тухли. Това е обичаната приказка на тригодишния ми наследник – за дребните няма по-силен претекст за създаване на връзка със света и следващо приобщаване от съпреживяването на историите на положителните и неприятните герои.

Именно тук се подхлъзнахме. Материалният свят ни донесе видимо блаженство, чувство, че бедствията и тестванията са за ДРУГИТЕ, проклинание на отминали столетия, а ние сме единствено фенове и читатели на творби, обект на креативен тълкования в киното и литературата.

Оказа се обаче, че сме живели в къщурка от плява.

Ако се опитаме да внесем прочут ред в хрониката на живота на последните няколко генерации преди нас, ще установим, че те не са били ни минимум пощадени от превратностите на ориста: войни, иго, холера, чума, големи емигрантски талази, апетит, диктатури, кланета, геноцид, разграничени фамилии, стопански рецесии. Можете ли да си визиите, че откакто Първата международна война безусловно обезкървява света, отнемайки живота на към 15 милиона души, „ онази с косата “ изпраща испанския грип и умират още 50 милиона. Свидетели и участници в тези събития са нашите баби и дядовци, а от това чувство за безнадежност са минали едвам 100 години.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР