В момента България е един пасивен наблюдател и обект на

...
В момента България е един пасивен наблюдател и обект на
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Имаме един усмихнат премиер без политическо и експертно покритие

В момента България е един въздържан наблюдаващ и обект на интернационалната политика. Tова съобщи депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев пред Българска национална телевизия за геополитическия конфликт сред НАТО и Русия.

ГЕРБ виждат, че държавното управление нямат обикновени знания по външна политика и изречения за това, което те приказват пред публиката. Всичко, което има като външна политика, щше да отсъства, в случай че не беше опозицията. Правителството би трябвало да е самодейно, настоя Георгиев.

Той запита с какви задания и функционалности ще бъде претрупан батальонът, който предлага военният министър Стефан Янев. Правителството би трябвало да подреди първо в личната си глава стъпките, които би трябвало да предприеме и да е изискало от НАТО съдружниците ни да застанат зад нас и да каже от кое място черпи информацията, разяснява Георгиев. Той не е чул и обявена среща на държавното управление с НАТО.

Той увери, че няма риск за газовите доставки за България. Държавата се намира в бездна и продължава да пропада. Ако държавното управление не си даде сметка, че има проблеми, нещата ще стават все по-тежки за българските жители, предизвести Георгиев.

„Външната политика и отбранителната тактика, която имахме, е България да е несъмнено място. Това беше концепцията да кажем, че пазиме стопанската система, туризма и имаме вяра на жителите за чувството си за сигурност. Много е добре да се прави разбор, само че и да има действителни стъпки“, акцентира Георгиев.

Според него сега имаме едно доста усмихнато лице само че премира Кирил Петков, само че нищо повече – никакво политическо и експертно покритие.

По думите му за жалост новината е, че няма вести от вчерашното изключително съвещание на Народното събрание във връзка украинската рецесия. Чули се шаблонни изречения, които не вдъхват доверие на опозицията, че държавното управление знае какво прави. ГЕРБ чули от държавното управление още откровени и от сърце неистини, които поради на обстоятелствата даже изреклите ги не имат вяра в тях – за дефицитите в армията, за неналичието на средства, за недофинансирането, уточни Георгиев.

Той увери, че армията е свръхоборудвана, тя е мегаоборудвана и ултрафинансирана през последните 10 години. Премиерът Борисов бе поздравен от американската администрация за това, че спазил уговорката 2% от Брутният вътрешен продукт да бъдат отделени за армията. Георгиев даде и различен образец от държавното управление на ГЕРБ – закупуването на осем изтребители Ф16, блок 70. Сега в новия бюджет няма средства за закупуване на втората ескадрила Ф16, блок 70.

„Моделът „Борисов“ купува „Локхийд Мартин“, а моделът „Петков“ модернизира МиГ“, съпостави Георг Георгиев.

Дадени са над 5 милиарда лева за защита по груба сметка от 2009 година насам, регистрира той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР