В момента 98% от жилищата в страната са частни, увеличава

...
В момента 98% от жилищата в страната са частни, увеличава
Коментари Харесай

Около 1,2 млн. жилища в страната са необитавани

В момента 98% от жилищата в страната са частни, усилва се обаче броят на необитаваните жилища - 1,2 млн., което е към 30% от всички жилища у нас. В същото време 40% от популацията живее в пренаселени домове. Това уточни районният заместник-министър Малина Крумова по време на семинар „ Възможности за адресиране на жилищните потребности на уязвими групи посредством Национална жилищна тактика 2018-2030 година “ Събитието, проведено взаимно от районното министерство и европейската стратегия РОМАКТ, се организира през днешния ден в Пловдив.

Целта на полемиката бе общини, неправителствени организации и заинтригувани страни да се срещнат със Стратегията и да допринесат за развиването й посредством спор по другите аспекти на жилищната политика и отразяване на потребностите на всички жители, в това число уязвимите лица.

„ Убедени сме, че общините са най-добре осведомени с жилищните потребности на локално равнище и по какъв начин те да бъдат адресирани по най-ефективен метод. Затова наша цел е да се насърчи и подкрепи тяхното присъединяване в използването на националната жилищна политика “, уточни районният заместник-министър Малина Крумова, която взе участие в полемиката.

Чрез Националната жилищна тактика ще бъдат въведени стратегическите насоки за възстановяване на жилищната политика в идващите най-малко 15 години. Тя е и инструмент за поддръжка на локалното развиване, стана ясно още от думите на Крумова.

В рамките на семинара бяха показани главните аспекти от изработвания от Министерство на регионалното развитие план на Национална жилищна тактика, нейните цели и визия, потребностите на жилищния фонд в страната, както и благоприятни условия и трендове за развиване на жилищния бранш. Обсъдени бяха потребностите на семействата у нас, като особено внимание бе отделено на жилищните потребности на уязвимите обществени групи от популацията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР