В модния свят януари е свързан с представянето на мъжките

...
В модния свят януари е свързан с представянето на мъжките
Коментари Харесай

Магията на картите таро в новата колекция на Dior

В стилния свят януари е обвързван с представянето на мъжките сбирки и тези за висша мода, само че епидемията Covid-19 продължава да проваля формалните графици, да анулира събития и да провокира творчеството на дизайнерите. Докато някои показват новите си модели зад затворени порти, други избират да го вършат цифрово – посредством красиви фешън филми и авансово снимани фотосесии.

След като през лятото Dior ни въвлече в под режисурата на Матео Гароне за представянето на haute couture сбирката, Мария Грация Кюри още веднъж се доверява на италианския режисьор. За новия късометражен филм двамата се въодушевяват от завладяващата галактика на гадателския свят, а магията на картите таро е извънредно любопитна тематика за изобретателния шеф на Dior, откогато става част от стилната къща.
               

Може би тъй като самият Кристиан Диор също написа в автобиографията си, че постоянно обичал да се съветва с гадатели и да се вслушва в техните предсказания. Не единствено във връзка с сбирките си, само че и когато сестра му Катрин изчезва по време на Втората международна война.

Затова и филмът на Гароне носи името Le Château du Tarot , а всеки модел, показан в него, носи името и символиката на обособените карти. споделя, че много е задълбочила познанията си по тематиката, изключително откакто прочела романа на Итало Калвино – „ Замъкът на кръстосаните ориси “.

“Хубавото на картите таро е, че в сложен миг точно нещо толкоз магично може да ни помогне “, споделя още Кюри пред Vogue и споделя, че методът, по който се отразява епидемията на страстите ни, я подтиква да поеме в тази по-мистична посока.

„ По-често оставаме сами, мислим повече за себе си, за живота си. Тази година ни промени доста “, добавя още тя.



Затова и във кино лентата предлага на Гароне да снимат историята на момиче, което попада в лабиринт като знак на вътрешното ни пътешестване. „ Когато среща всяка от фигурите на таро, тя би трябвало да вземе някакво решение за живота си. От друга страна – среща разнообразни страни на личната си персона и се научава да не се опасява от бъдещето “, споделя още Кюри.

Колекцията haute couture за пролет/лято 2021 е показана и посредством фотосесия, дело на българската фотографка Елина Кешишева. След като неотдавна ви фрагменти за акцията на Dior, напомнящи картини на Караваджо, в галерията ни можете да видите още завладяващи нейни фотоси.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР