В модерната болница за 334 млн. паунда на град Дерби

...
В модерната болница за 334 млн. паунда на град Дерби
Коментари Харесай

Хилядолетен призрак се засели в нова британска болница

В модерната болница за 334 млн. паунда на град Дерби витае дух на римски боец, погубен преди епохи на пътя под нея. Старата градска болница била издигната върху античен римски път. Пътищата през римската провинция Британия са от 150 година преди н. е.

Администрацията на новата Кралска градска болница в британския град Дерби в графство Дербишир в Ийст Мидлендс бе принудена да ангажира свещеник-екзорсист за прочистването на постройката от свръхесествени сили, откакто огромна част от личния състав станала очевидец на разходките през стени и пространства на антично видение, оповестява The Sun.

Медицинските служащи оповестили, че постоянно виждат мъжка фигура с мрачен плащ, която бързо се носи из стаите, преминавайки през стените, следвайки собствен неизвестен маршрут. Най-често призракът навестявал пространствата в съседство с болничната морга, показва пред таблоида източник от болничната администрация.

За да успокоят работещите и пациентите в ултрамодерната болница, струваща 334 млн. английски паунда ($ 478, 56 млн.), управата популяризирала отворено електронно писмо, в което ги успокоява, че е взела насериозно казуса и се е заела с неговото разрешаване.

“Не желая да ви тревожа повече от нужното, само че считам, че е най-добре да сте в течение на протичащото се и на това, което считаме да вършим, с цел да го приключим ”, показва шефът на болничното заведение Деби Бътлър (Debbie Butler), която е прецизирала, че се е обърнала към болничния капелан с молба да уговори идването на експерт по екзорсизма с локалната катедрала в Дерби, който да извърши нужните ритуали за прогонването на духа.

Според специалисти в екзорсизма, привидението най-вероятно е на римски боец, погубен преди епохи на римския път, минаващ под постройката на остарялата Главна градска болница (City General Hospital), издигната през 20-те години на предишния век, на чието място била издигната новата болница. Самият Дерби бил издигнат на мястото на римската цитадела Дервенцио (Derventio), през която минавал пътя за Стената на Адриан. Римската империя владее провинцията си Британия, обхващаща огромна част от остров Англия, от 43 до 410 година н. е.

През 1920 година локалните управляващи започвали строителството върху част от римския път, макар митингите от страна на локалните поданици.

Очаква се ритуала по прогонването на римския фантом от болничното заведение да бъде извършен в околните дни, като локалният клон на Националната здравна работа прецизира, че управата й прави всичко допустимо, с цел да възвърне естествената работна атмосфера в нея.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР