В много райони от страната минималните температури за пореден ден

...
В много райони от страната минималните температури за пореден ден
Коментари Харесай

Сняг, дъжд и поледици през нощта

В доста региони от страната минималните температури за следващ ден са негативни, а в Западна и Централна Северна България, както и в София, оптималните са едвам градус-два над нулата и в композиция с предстоящите превалявания от дъжд, в тези региони ще има условия за формиране на поледици.

До сутринта преваляванията от дъжд ще обзет цялата страна. В Северозападна България ще вали най-вече сняг и ще се образува нова снежна завивка. Ще духа слаб, в Източна България и на север от планините - сдържан и мощен вятър от юг-югоизток.

Утре преваляванията ще спрат, първо в западните региони, а след обяд и облачността ще намалее. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Североизточна България сдържан, а оптималните температури ще са от 3° до 14°.

Много прохладно ще бъде в планините. Ще духа мощен и плевел западен вятър. Валежите и там ще спрат, а облачността

ще стартира да се раздира. Температурите ще се покачват и след минус 6° през днешния ден, на следващия ден оптималната на Мусала ще бъде минус 1°.

И към времето в Европа. Под въздействие на няколко области от ниско налягане в доста региони от континента, в това число и на Балканите, ще вали. Проливни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии ще има и на следващия ден на Пиринеите, където температурите ще продължат да се намаляват.

У нас, в петък и изключително в събота се чака значително стопляне. Ще доминира облачно време, само че ще завали в края на съботния ден, когато ще стартира и ново захлаждане. Валежи ще има и в неделя, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1500 метра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР