В мислите си те са още там - войниците се

...
В мислите си те са още там - войниците се
Коментари Харесай

С какво се сблъскват руските бойци при завръщане у дома

„ В мислите си те са още там ” - бойците се връщат от фронта освен с физическа, само че и с психическа контузия. Засега само доброволци се занимават с психическа рехабилитация. Един от тези планове е проведен от самите военни.

Шест травми

" Случи се по този начин, че в една борба получих травми по едно и също време. Почти изцяло изгубих подарък слово ", споделя Елнур Хисматулин, началник на плана " На верния път " и ръководител на Съюза на ветераните от СВО в Московска област. „ Психолози и психиатри работиха с мен към шест месеца. Тогава породи концепцията да оказа помощ на други с рехабилитацията ”, добавя той.

Все още не му е елементарно да приказва - от време на време заеква. Знае че са нужни старания, с цел да се намерят верните думи и вярно да се построи изречение.

Той е от Башкирия, някогашен следовател. Заминал за Донбас като доброволец. Служи в ЧВК " Вагнер ", взе участие в освобождението на Артьомовск. Там е бива ранен.

" Когато речта се възвърне малко, аз, дружно с доброволци, започнах да групирам филантропична помощ за бойците ”, продължава Хисматулин. “След това, като част от Съюза на ветераните, се погрижих за завръщащите се бойци. Психичното положение е огромен проблем — мислите на момчетата към момента са във военната зона. Както сподели един боен блогър за тях: „ Ухапани са от войната ”, споделя ветеранът.

Доброволците проучват позвъняванията до разнообразни горещи линии. Едно от главните претенции е за психическа поддръжка. Решават да работят.

Променен профил “

Проектът „ На верния път “ беше подсилен от „ Офицерите на Русия “, Съюза на ветераните от СВО и фондация „ Добри хора “.

„ По-рано помагахме на домове за сираци, споделя Александър Валиков, ръководител на фонда. Миналата година отчасти преминахме към фронта. Купуваме каквото ни би трябвало и го доставяме на първа линия няколко пъти в месеца. Носят елементарни хора - търговци, служащи, мениджъри. Хора, който не желае да седнал съм в профил ”, добавя той.

Рехабилитационната стратегия за всеки войник се избира самостоятелно - въз основа на психически проби. Курсът е от един до шест месеца. На първо място, би трябвало да се отстрани посттравматичния синдром, изяснява представителят на плана Светлана Артьомиева.

В плана ще се включат студенти-доброволци от медицински университети и психически факултети. В просветителните институции това се смята за доста скъпа процедура.

Различни области

„ Войник по контракт, мобилизиран, войник от частна компания – ние оказваме помощ на безусловно всички “, акцентира майор Олег Панчурин, президент на Съюза на ветераните от СВО от армията.

Осигурят и правна поддръжка. Включително за всички заплащания и компенсации, планувани в закона, с които постоянно пораждат усложнения.

" Планираме да ви помогнем да си намерят работа. За да създадат това, въз основа на образованието и предходния опит, ние ще подготвим персонална автобиография за всеки, а също по този начин ще търсим свободни работни места ”, прибавя Панчурин.

Изборът е необятен: от ИТ сферата до патриотичната и просветителна работа. Ветераните се обръщат към общинските центрове за претовареност и бизнес - те с подготвеност се съгласяват да сътрудничат.

Участниците в плана се надяват, че това ще помогне за връщането на бойците към мирния живот - в цялостния смисъл на думата.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР