В Министерството на здравеопазването все още не е получен доклад

...
В Министерството на здравеопазването все още не е получен доклад
Коментари Харесай

МЗ: Не сме получили одитния доклад на АДФИ за Пирогов


В Министерството на здравеопазването към момента не е получен отчет от Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). На съображение член 20, алинея 3 от Закона за държавната финансова ревизия и член 32 от Правилника за използване на същия закон, Министерство на здравеопазването следва да бъде известено от шефа на АДФИ за резултатите от осъществената финансова ревизия.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Съгласно законовите разпореждания УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ ЕАД има законоустановен период да показа мнение по връчения отчет, след което следва да бъде направено умозаключение по отчета.

Коментар по констатациите от осъществената инспекция на АДФИ може да бъде изработен едвам, откакто екипът на Министерството се запознае със наличието на документа.

Въз основа на установени нарушавания от Звено „ Вътрешен одит “ на Министерство на здравеопазването, са сезирани всички способени органи, в това число и Прокуратурата, която към момента не се е произнесла по случая.

Припомняме ви, че в 93 страници Одитният отчет отразява цялостната инспекция в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ за активността й в интервала от началото на юли 2022 година до края на юли 2023 година В Доклада на АДФИ и в неговите констатации няма данни за осъществени закононарушения, злоупотреби, корупционни практики и/или нанасяне на вреди в лечебното заведение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР