В Министерството на здравеопазването все още не е получен доклад

...
В Министерството на здравеопазването все още не е получен доклад
Коментари Харесай

МЗ: Не сме получили доклада на АДФИ за Пирогов

В Министерството на здравеопазването към момента не е получен отчет от Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), оповестяват от ведомството.

" На съображение член 20, алинея 3 от Закона за държавната финансова ревизия и член 32 от Правилника за използване на същия закон, Министерство на здравеопазването следва да бъде известено от шефа на АДФИ за резултатите от осъществената финансова ревизия.Съгласно законовите разпореждания УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ ЕАД има законоустановен период да показа мнение по връчения отчет, след което следва да бъде направено умозаключение по отчета. Коментар по констатациите от осъществената инспекция на АДФИ може да бъде изработен едвам, откакто екипът на Министерството се запознае със наличието на документа ", акцентират в известие до медиите от здравното министерство.

съгласно отчета на Държавната финансова ревизия стана ясно по-рано през днешния ден. Това настояват от болничното заведение, които са получили копие от инспекцията. Все още тече 14-дневният период, в който " Пирогов " би трябвало да изпрати мнението си и едвам по-късно АДФИ ще изготви умозаключение към отчета. Проверката бе във връзка отчет на Здравното министерство, в който се твърди, че има съществени нарушавания с извършени публични поръчки в лечебното заведение. Тогава министър Христо Хинков изиска и оставката на шефа на Пирогов. Прокуратурата също е сезирана и към момента не се е произнесла.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР