В Министерството на здравеопазването има обществена поръчка, която е в

...
В Министерството на здравеопазването има обществена поръчка, която е в
Коментари Харесай

Гвоздейков: Поръчката за медицинския хеликоптер е до 16 януари, надяваме се да има оферти


„ В Министерството на здравеопазването има социална поръчка, която е в частта на Плана за възобновяване и резистентност. Тя обгръща покупката на шестте чисто нови хеликоптери и създаване на оперативни бази на територията на България.

В Министерството на превоза има поръчка, която е оповестена от сдружението, чийто изпълнителен шеф съм аз и тя е за доставка за един хеликоптер на изсъхнал лизинг, т.е. наем. Трябва да бъде лицензиран авиационния оператор, с цел да може да прави активност. Този тип въздушен превоз предстои на лицензионен режим и има строги условия, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да стартира самата активност. Причината, с цел да бъде пусната е тъкмо това – че България няма медицински хеликоптер. Тя ще завърши на 16 януари и се надяваме този път да има подадени предложения. “

Това изясни пред bTV Георги Гвоздейков, оглавяващ към момента сдружението, което трябваше да ръководи медицинските хеликоптери.

На въпрос дали е получил предложение да оглави звено, обвързвано с медицинските хеликоптери, той отговори, че има планове на Министерството на превоза и е от три дни е в тясна връзка с министъра. Крайни решения обаче не са вземани, вършат се разбори.

Георги Гвоздейков сподели, че не знае дали държавното сдружение „ Хелимед Сървисис “, ръководещо плана за здравна помощ по въздуха, ще бъде закрито.

„ Искаме по най-бързия метод да си свършим работата и да осигурим медицински хеликоптер “, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР