В Министерството на здравеопазването бе подписан Националният рамков договор, предаде

...
В Министерството на здравеопазването бе подписан Националният рамков договор, предаде
Коментари Харесай

Подписаха Националния рамков договор


В Министерството на здравеопазването бе подписан Националният рамков контракт, съобщи кореспондент на БГНЕС

На публична гала участваха ръководителите на НЗОК, БЛС, БЗС и Министерство на здравеопазването.

Националният рамков контракт за 2018 година, който би трябвало да влезе в действие от 1 април, планува 148 млн. лв. повече за болничната и 14 млн. лева повече за извънболничната помощ спрямо предходната година.

Повече средства ще бъдат отпуснати и за над 130 клинични пътеки в болнична помощ. За 2018 година приоритет в НРД са медицински действия за майчинското и детското опазване на здравето, както и на ражданията. Значително повишени параметри са реализирани и в извънболничната помощ. Тази година е обърнато и съществено внимание на обществено значимите болести в рискова група при дамите от 30 до 40 години, които годишно ще се възползват от профилактичен обзор при гинеколог с опция за проучване на цитонамазка.

Увеличени са и размерите за мамографско проучване с оглед ранно разкриване на злокачествени болести на гърдата. В клиничните лаборатории също са планувани по-големи размери, нужни за първичната профилактична и диспансерна активност на общопрактикуващите лекари. За джипитата ще бъде повишена броя на направленията, които персоналните лекари дават за обзор при експерт.

Ще работим като сътрудници, ще си оказваме помощ в границите на бюджета за 2018 година на НЗОК. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев по-рано през днешния ден след среща с премиера Бойко Борисов, на която участваха и финансовият министър Владислав Горанов, ръководителят на БЛС Венцислав Грозев и ръководителят на Българския зъболекарски съюз доктор Николай Шарков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР