В министерството на въшните работи има създадена контактна група, в

...
В министерството на въшните работи има създадена контактна група, в
Коментари Харесай

Външно министерство работи по механизъм за борба с езика на омразата

В министерството на въшните работи има основана контактна група, в която се разискват бъдещи вероятни решения и ограничения за справяне с езика на омразата.

Това съобщи пред " Дневни " преди няколко дни заместник-външният министър Георг Георгиев. Той е и народен координатор Той взе участие на форума " София споделя не на речта на омразата и насилието ". Той не съумя да конкретизира в какви периоди се работи и каква тъкмо е целенасочеността на групата.

В нея влизат представители на министерствата на правораздаването, на образованието, Министерство на вътрешните работи. " Тази контактна група разисква, комуникира, разяснява по какъв метод могат най-добре да подхванати дейности, които да работят в интерес на това в страната да има работещ механизъм за битка и противопоставяне на език на омразата, назадничавост - расова, етническа и други ", съобщи още Георгиев.

Според него битката и предотвратяването на омразата би трябвало да премине по две линии - обучение и законодателната активност.

Според него младежите би трябвало да имат положително историческо знание за близкото минало, с цел да могат да разграничават признаците на език на омразата и нетолераност, непоносимост и неуважение на разликите. " От друга страна всички, които прибягват до език на омразата, да знаят, че ще бъдат преследвани и наказвани, което също касае да има ограничения, които да бъдат прилагани ", съобщи още Георгиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР