В Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ ще се

...
В Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ ще се
Коментари Харесай

Социалният министър обяви брифинг за обсъждане на приемната грижа у нас

В Министерството на труда и обществената политика /МТСП/ ще се състои брифинг през днешния ден от 14:00 часа , проведен от министър доктор Иванка Шалапатова. Събитието е планувано след съвещанието на Консултативния експертен съвет за създаване и одобряване на резистентен модел на приемната грижа в страната.

Целта на брифинга е да се показват и обсъдят предложенията и насоките, направени от Консултативния експертен съвет, касаещи бъдещето на приемната грижа в България. Съветът, който включва специалисти от разнообразни сфери, се занимава с изработването на модел , който да подсигурява висококачествена и устойчива грижа за децата, нуждаещи се от краткотрайно или непрекъснато изваждане от биологичното си семейство.

Министър Шалапатова ще показа основните аспекти на оферти модел, в това число правилата и стандартите за приемна грижа, ориентирани към възстановяване на благосъстоянието и развиването на децата .

Очаква се брифингът да подчертае смисъла на приемната грижа като желана опция на институционализацията и да изтъкне напъните на министерството за поощряване на фамилния метод в грижата за децата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР