В миналото информацията е имала голяма стойност, а това един

...
В миналото информацията е имала голяма стойност, а това един
Коментари Харесай

Как да се справим със загубата на концентрация

В предишното информацията е имала огромна стойност, а това един човек да има богата обща просвета е високо ценено от обществото. След това интернет превзема света и потребността от обогатяване на знанията последователно понижава, защото каквото ни би трябвало, просто го ревизираме в мрежата. Проблемът обаче е, че по-късно бързо го забравяме. Точно този фактор  дава началото на процеса на загуба на централизация и да не осъзнаваме какъв брой в действителност е значимо да бъдем съсредоточени във значимите моменти.

Предлагаме ви някои препоръки да насочите вниманието си там, където имаме потребност и да го задържите за толкоз време, колкото е належащо.

Ограничете потреблението на смарт телефона си

Любимата ни движимост в това време може да бъде най-големият ни зложелател. Той ни оказва помощ за доста неща, само че в това време има способността да ни откъсва от действителния свят. За да предотвратите това, инсталирайте единствено най-необходимите приложения и не ставайте подвластни от това непрекъснато да проверявате устройството си.

Изключете известията си

Този съвет върви ръка за ръка с предходния. Да бъдете нащрек, с цел да чуете по кое време телефонът ви ще алармира за получено известие, малко или доста ви разсейва и ви пречи да се концентрирате върху по-важни неща във вашето всекидневие. Заглушете известията на множеството приложения, които не са от витална нужда за вас.

Намерете нужната мотивация

Изминалата година беше тежка за всички – дни на изолираност, носене на маски, обществена отдалеченост. Това се отрази на душeвността ни и нашата централизация бе доста нарушена. Стресът, който всеки човек изживя, бе огромен. Затова пробвайте се да намерите лична цел или мотивация за реализиране на резултати и се старайте да останете фокусирани, до момента в който не достигнете до стремежи край.

Здравословни проблеми

Това е една от най-често срещаните, а също по този начин и най-нормални аргументи за загуба на централизация. Всеки човек цени личното си здраве и когато има проблем, не помни за останалите неща към него. За да останете здрави, грижете се за себе си и дръжте надалеч алкохола и никотина. Постепенно намалете потреблението на нездравословни храни и бързо ще постигнете усъвършенствания в тази фаза.

Подобрете съня си

Липсата на първокласен сън ще ви направи разконцентрирани в всекидневието ви. Когато не сте се наспали добре, мозъкът ви мисли по какъв начин да компенсира часовете за отмора и постоянно мислите за това по какъв начин сте стояли будни цяла нощ, до момента в който изпълнявате друга значима задача. Ако сте спали по-малко от шест часа през нощта, стресът ще се усили, а това може да докара и до други проблеми. Опитайте се да си осигурите време за сън. Дори да ви се постанова да станете рано на идващия ден, намерете време по-късно за къса сънливост.

Концентрацията е значим фактор в нашето всекидневие. Ако тя е на нужното равнище, ще можем по-адекватно да изпълняваме дилемите си и да бъдем по-успешни в нашите рутинни отговорности.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР