В милата ни татковина всичко е възможно. Наше разследване установи,

...
В милата ни татковина всичко е възможно. Наше разследване установи,
Коментари Харесай

Уволняват цяло болнично отделение, което пациентите боготворят


В благата ни родина всичко е допустимо. Наше следствие откри, че след два дни Пловдив остава без най-хубавия си гастроентерологичен екип. В редакцията на iNews.bg безусловно заваляха писма от недоволни пациенти, които сигнализират, че всепризнатият у нас и по света доктор доктор Димитър Бояджиев е научил напълно неотдавна, че би трябвало да освободи поста на шеф на отделението по гастроентерология в болница " Пълмед ". Хиляди са тези, които се чудят кой ще се грижи за тях, откакто екипът на доктор Бояджиев бъде изгонен от лечебното заведение. Ако трябваше да цитираме епитетите на хората, които приказват и пишат за Бояджиев - то публикацията щеше да се трансформира в хвалебствена ода, а съгласно нас това не е нужно. Впрочем, " лечебно заведение " е много противоречиво разбиране, що се отнася до " Пълмед ", само че за това ще стане дума по-долу.

 2006428 Скандалното е, че шефът на " Пълмед " доктор Иван Маджаров с лека ръка е решил да се лиши от екип и поделение, което в последните 10 години се трансформира в нарицателно за сполучливо лекуване, съпроводено с неповторимо човешко отношение към болните. Нещо, което в България надали има доста аналози. Въпреки това Маджаров, който е някогашен шеф на РЗОК-Пловдив, потегля на кръстоносен поход против експертите, даващи най-хубавото от себе си в поверената му болница. Причините за това са користни, стана ясно след детайлното ни изследване.

Обвързаността на Иван Маджаров с партия ГЕРБ под тепетата очевидно му дава криле и възприятие за безотговорност да прави чутовни глупости, имащи за цел да стъпчат жестоко единственото поделение в " Пълмед ", което работи с клинични пътеки, както това би било нужно и законово открито. А точно - да се полaгат всички старания болните да бъдат третирани и лекувани съответно. По метод, който води до тяхното възстановяване или излекуване. А не да се употребяват клиничните пътеки като скоростни аутобани, пълнещи хазната на болничното заведение, само че не даващи резултат по отношение на лекуването на хората. Иначе казано - пошлият бизнес модел, чиито метастази са плъзнали на всички места из " Пълмед " (а и не само), затъмнява единственият ярък лъч там - гастроентерологията, която от 2009-а насам оглавява Димитър Бояджиев.

 2006427 Иван Маджаров, който е в управителния съвет на Лекарския съюз, демонстрира вратата на в действителност скъп екип от лекари, сестри и санитари. Общо 21 болнични кревати ще бъдат пренасочени в други отделения. Шест сестри и петима санитари остават на улицата. Създаденият с доста обич екип на доктор Бояджиев и основна сестра Стефка Миховска обаче продължава да работи и сега със същата отдаденост. И по този начин ще бъде до края.

" Пълмед " е част от огромно семейство лечебни заведения, измежду които " Софиямед ", " Бургасмед " и много други в градовете Варна, Пазарджик и Пещера. Тук идва разумният въпрос за какво притежателят на веригата лечебници Михаил Тиков нехае за протичащото се в пловдивския филиал?. iNews.bg дава на Михаил Тиков опция за отговор, в случай че сметне това за належащо. Вероятно скоро той ще съжалява за безмълвното си безучастие, само че може и да е късно.

 2006430

Дотогава заверата сред шефа на " Пълмед " Иван Маджаров и гласения за нов началник на гастроентерологията Никола Боянов ще даде резултат, който ще е в ущърб на всички, с изключение на тях. За това свидетелства фактът, че цялата болница е настръхнала против решенията на Маджаров.

В последните 2 години наклонността в " Пълмед " е трупане на " оборот на заболели " и отчитане на подправени клинични пътеки. Всичко това е елементарно може да се ревизира, само че надали някой ще си направи труда. Кучетата си лаят, керванът си върви. За страдание в ролята на кучетата са пациентите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР