в Милано също не бе лишена от демонстрацията на позиции

...
в Милано също не бе лишена от демонстрацията на позиции
Коментари Харесай

Защо модел на Gucci протестира срещу дрехите, които облече?


в Милано също не бе лишена от демонстрацията на позиции и то на стилния подиум. Един от моделите от ревюто на Gucci, Аиша Тан-Джоунс, стачкува против облеклото от колекция пролет/лято 2020 на италианския бранд, което самата тя носеше.

На дланите на ръцете си Аиша беше написала: „ Психичното здраве не е мода “ . И го сподели, до момента в който вървеше по подиума, като след  написа в Инстаграм:

„ Като актьор и модел, който е изживял своята лична битка с психологичното здраве, и като човек, чиито членове на фамилията и обичани хора са били наранени от меланхолия, тревога, биполярно разстройство и шизофрения, мисля, че е мъчително и безчувствено за водеща фешън къща катo Gucci да употребява това като идея за временен миг от модата “.

Дрехите са в бяло и бежово, а измежду тях имаше работни униформи, рокли и даже версия на усмирителната риза, която се употребява в психиатричните клиники. След ревюто от стилната марка оповестиха, че те няма да бъдат продавани, а креативният шеф Алесандро Микеле ги е основал, с цел да покаже по какъв начин модата господства над живота, с цел да отстрани себеизразяването.
               
on Sep 22, 2019 at 11:25am PDT

Почитателите на Аиша застанаха зад позицията ѝ, а трансджендър моделът Хари Неф отбрани Gucci, като дефинира ревюто като по-скоро п ровокативно увещание за примирение, в сравнение с прославяне на лудостта “.

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР