В Милано и Рим се проведоха протести срещу Зеления пропуск.

...
В Милано и Рим се проведоха протести срещу Зеления пропуск.
Коментари Харесай

Сблъсъци белязаха протестите срещу ковид пропуските в Италия

В Милано и Рим се организираха митинги против " Зеления пропуск ". В Рим, където участваха към 10 000 души, се стигна до съществени конфликти с полицията провокирани от извънредно десни екстремисти. Задържани са 4 души.

В Рим митингът против " Зеления пропуск " се организира на централния площад " Пиаца дел Пополо ", от където под въздействието на десни есктремисти от " Форца нуова " бе изработен опит за навлизане по улиците водещи към държавни институции като палатът Киджи и Народното събрание. Бяха нападнати коли на полицията, а нейните кордони замеряни с димки. Протестиращите приканиха към оставка премиера Марио Драги и президента Серджо Матарела, а водачът на " Форца Нуова " Джулиано Кастелино съобщи, че ще завладяват Рим. 

Екстремистите нахлуха в централната постройка на най-големия италиански синдикат CGIL и разрушиха всичко каквото им попадне на първият етаж. Този факт бе незабавно наказан остро от политическите сили и премиера Драги, до момента в който Салвини от " Лига " и Джорджа Мелони от " Братя на Италия " желаеха оставката на вътрешния министър Лучана Ламорджезе. Всички профсъюзи се сплотиха и оповестиха, че на 16 октомври ще има общонационална манифестация против всички форми на фашизъм.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР