В месеца на любовта и виното Софийската филхармония подарява на

...
В месеца на любовта и виното Софийската филхармония подарява на
Коментари Харесай

Софийска филхармония с подаръци за ценители през февруари

В месеца на любовта и виното Софийската филхармония подарява на публиката си 20% отстъпка от постоянната цена на билетите за 3 от емблематичните събития, които предстоят през февруари.

Отстъпката е годна в интервала 1-14 февруари 2019 година

7 февруари – " Дон Жуан "

Фрагменти от операта " Дон Жуан " на Моцарт и Симфония номер 7 на Дворжак ще слушаме в Зала България на 7 февруари.

Специално за концерта в София идва диригента и музикален шеф на Пражката опера Ярослав Кюзлинк, а от най-красивите български оперни гласове ще звучат в концертната вечер с музиката на гениалните композитори. Марияна Панова, Мария Цветкова-Маджарова, Гиргина Гиргинова, Иво Йорданов, Николай Моцов, Гео Чобанов, Бисер Георгиев и Пламен Бейков ще пеят в „ Най-великата творба за всички времена " – това е безапелационната оценка на гениалните композитори Росини, Гуно и Вагнер за операта „ Дон Жуан " на Моцарт. От основаването ѝ до през днешния ден нейният триумф е решителен на всички места по света. Софийската филхармония показва най-красивите фрагменти от операта в концерт – комплимент към изисканата аудитория.

21 февруари - Концерт " Северна фикция "

Диригентът, цигулар, пианист и композитор на над 300 творби Лейф Сегерстам ще изнесе първия си концерт у нас в Зала България на 21 февруари.

Колоритният Лейф Сегерстам и Софийската филхармония ще ни потопят в атмосферата на концерта " Северна фикция " в 21-вия ден на февруари в Зала България. В програмата на събитието са включени творби на Александър Скрябин, Ян Сибелиус, както и международната премиера на най-новата концерта пиеса, композирана от самия Лейф Сегерстам. Емоционален, екстравагантен и с визия на положителния магьосник от приказките, мултиталантливият Лейф Сегерстам провокира вълна от възторзи на всички места, където дирижира.

Солист в концерта е носителят на премията " Музикален план на годината " в анкетата на БНР " Музикант на годината " 2017 г Иво Върбанов – пиано.

25 февруари Концерт на оперна дива Анджела Георгиу в зала 1 на НДК

Анджела Георгиу, най-бляскавата и надарена оперна певица на нашето време, одобри поканата на Софийска филхармония да изнесе концерт в София. Към въздействащото сопрано ще се причисли американският тенор Стивън Костело, който единствено на 37 години се подрежда в листата на най-хубавите тенори в света.

Публиката в зала 1 на НДК ще се наслаждения на арии и дуети от " Кармен " на Бизе, " Бохеми " и " Мадам Бътерфлай " на Пучини, " Елексир на любовта " на Доницети, " Ромео и Жулиета " на Гуно и други. За откриването на концерта, диригента и шеф на Софийска филхармония, маестро Найден Тодоров e избрал красивата интродукция от операта " Набуко " на Верди.

Концертът на Георгиу е част от програмата във връзка 90-годишния празник на Софийската филхармония и дава опция на българската аудитория да се наслаждения на яркия феномен Анджела Георгиу – освен певица и актриса с изключителна вокална техника, дълбока трагична и музикална просветеност, само че и магнетичен комуникатор, който превзема сърцата и мозъците в дълбочина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР