В месеца на жената списание Time публикува списък с 12

...
В месеца на жената списание Time публикува списък с 12
Коментари Харесай

Списание Time обяви носителките на Жена на годината


В месеца на дамата списание " Time " разгласява лист с 12 имена на сполучливи дами, които са носителки на купата " Жена на годината ". Сред тях са актрисата Кери Уошингтън, певицата Кейси Мусгрейвс и юриста Амал Клуни, написа Нова телевизия.

Тази година класацията на американското издание носи името „ 12 водачи,  борещи се за тъждество по света “.Те са определени от изпълнителния редактор на " Time "   Наина Байекал. Амал Клуни от дълги години работи като юрист в региона на човешките права и се бори с несправедливостите в Близкия изток.

„ Аз давам отговор на това, което виждам по света. Свят, в който отговорните са свободни, а почтените са в пандиза. Като адвокат мога да направя нещо по въпроса. Или най-малко да се опитам. Затова работата ми е съсредоточена върху това да оказа помощ на жертвите и да осъдя насилниците “, казва Амал Клуни.

Жена на годината в категорията „ актриси “ е Кери Уошингтън. Тя е определена поради потреблението на платформите си за активизъм и смяна на света. 

„ Когато става дума за правдивост на работното място и в света, като цяло, има още толкоз доста неща, с които би трябвало да се оправим. Но една от най-важните промени, които се случиха през последните няколко години, е, че дамите към този момент не сме изолирани по метода, по който бяхме преди. Днес обстановката е друга, гласът ни се чува, има връзка помежуд ни, решаваме проблеми дружно. Мисля, че това е единствения начин  да вървим напред ”, съобщи актрисата Кери Уошингтън.

Сред отличените е и журналиста Захра Джоя, която се бори за правата на дамите в Афганистан.

„ В днешно време на нас дамите не ни е разрешено да работим като публицисти в Афганистан. Така че не ни остава нищо друго, с изключение на да  се опитваме да се борим за правата си за нашата независимост ”, категорпична е Захра Джоя.

Ем Джей Родригес е почетена с приз откакто се трансформира  в първата трансджендър звезда, номинирана за премия „ Еми “ и носителка на статуетката „ Златен глобус “.

„ Не би трябвало да се притеснявате какво мислят хората за вас в стаята или отвън нея.  Просто влезте, заявте се и им дайте това, от което имат потребност “, казва Родригес.

В класацията е включена и певицата Кейси Мусгрейвс заради своите впечатляващи и вдъхновяващи текстове. Списанието уважава и олимпийската златна медалистка Алисън Феликс, поетесата и писателка Аманда Горман, лекарката Джени Джоузеф и софтуерния инженер Трейси Чоу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР